Na eurovíkendy odjíždějí Češi nejčastěji do Paříže, kratší pobyty nakupují hlavně v dubnu | Tiskovky.info

Nejoblíbenější destinací pro strávení prodlouženého víkendu je mezi českými turisty Paříž. V rámci poptávky po eurovíkendech volí 31 % Čechů francouzskou metropoli. Ukázaly to statistiky cestovní agentury Invia.cz, která hodnotila poptávku po eurovíkendech v průběhu roku 2011. Největší poptávka po krátkých poznávacích pobytech je každoročně v dubnu.

V rámci nabídky eurovíkendů registruje cestovní agentura Invia.cz největší poptávku po pobytech v Paříži, Římě, Istanbulu, Londýně a Benátkách. Tento druh zájezdu tradičně zahrnuje dopravu a ubytování, případně další služby, jako je transfer na letiště, výlety v místě pobytu či průvodce. Cena eurovíkendů se pohybuje nejčastěji v rozmezí 5 tisíc až 10 tisíc korun. Podle statistik cestovní agentury Invia.cz stál v loňském roce pobyt v Paříži v průměru 6 018 korun, prodloužený víkend v Římě vyšel průměrně na 9 022 Kč.

„Zvýšený zájem o eurovíkendy tradičně přichází v období jara, nejvíce prodaných zájezdů běžně registrujeme v dubnu. Lidé často využívají volných dnů v období Velikonoc. Až třetina našich zákazníků volí jako cílovou destinaci krátkodobého pobytu Paříž,“ uvedl Michal Tůma, marketingový ředitel agentury Invia.cz, jedničky na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet. „Novinkou v rámci nabídky eurovíkendů je vyšší poptávka vzdálenějších destinacích. Lidé stále častěji odjíždějí na prodloužený víkend například do Dillí, Pekingu, Bangkoku, Dubaje či na Island,“ doplnil Tůma.

Petr Lesenský
LESENSKY.CZ
info@lesensky.cz
www.lesensky.cz

Vydáno: 28. 3. 2012 0:43
Kategorie: Cestování
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.