Motorová pila STIHL MS 201 T: s důrazem na detail | Tiskovky.info

Motorová pila STIHL MS 201 T: s důrazem na detail

Firma Andreas STIHL, největší výrobce motorových pil na světě, uvádí na trh STIHL MS 201 T, speciální motorovou pilu určenou pro ošetřování stromů. Optimální chování stroje při práci, obslužný komfort a moderní motor 2-MIX s nízkou emisí spalin a sníženou spotřebou paliva, předurčují STIHL MS 201 T k té nejjemnější práci v zahradnictví, krajinářství, práci v korunách stromů, ale i v komunální oblasti.

STIHL MS 201 T, propracovaný nástupce modelu MS 200 T, disponuje systémem vzduchové filtrace s o 100 % delší dobou životnosti filtru. Pohonem je motor 2-MIX s předvýplachem čerstvým vzduchem, který vyniká až o 20 % nižší spotřebou paliva ve srovnání s konvenčním dvoudobým motorem a kvalitním průběhem kroutícího momentu, při kterém je maximum rozloženo do širšího spektra otáček. Vyniká minimální zátěží životního prostředí díky menší produkci škodlivých spalin. Motor pohodlně splňuje veškeré náročné normy EU II pro emise znečisťujících látek ve výfukových plynech.

Mikroprocesorem řízené zapalování s přestavováním bodu zážehu zajišťuje vysoké zapalovací napětí, stabilní zapalovací jiskry a prodlouženou dobu hoření. Výsledkem je startování bez zpětných rázů, klidný volnoběh, dobrá akcelerace a především – optimální výkon a točivý moment. Nový bezpečnostní kryt řetězu má úchyty pro připevnění na opasek uživatele a disponuje fixační zarážkou, jež zabraňuje případnému pádu krytu při vytahování stroje na strom. Ozubený doraz pokrývá široká vstupní část víka tak, aby byl při manipulaci ve výškách ochráněn uživatel, dřeviny i ostatní pracovní náčiní. Snadné vytahování přístroje na strom zajišťuje výklopné závěsné oko.

Při práci se STIHL MS 201 T lze všechny funkce ovládat jednou rukou, již samozřejmostí je zimní šoupátko: v pozici „zimní poloha“ se předehřívá karburátor teplým vzduchem. Manipulaci s pilou usnadní i beznářaďové otvírání průhledné palivové a olejové nádržky, na kterých je na první pohled zřejmý stav kapalin. Matice na víku řetězky je speciálně zajištěná proti ztrátě.

Model STIHL MS 201 T se vyznačuje:
• Vysokým obslužným komfortem, snadnou manipulací a optimálním chování stroje při práci.
• Moderním motorem 2-MIX s nízkou emisí spalin a sníženou spotřebou paliva.
• Profesionálním antivibračním systémem výrazně snižujícím chvění, který umožňuje klidnější a méně namáhavé vedení pily při řezání s nízkou úrovní vibrací.
• Jednodílným krytem motoru se třemi rychlouzávěry pro snadnou a rychlou údržbu.
• Maticemi na víku řetězky s pojistkou proti ztrátě, které zajišťují snadnou manipulaci při údržbě.

Cena 17 500 Kč
Zdvihový objem (cm3) 35,2
Výkon (kW) (podle ISO 7293) 1,8 při 9500 1/min
Točivý moment (Nm) 1,75 při 7500 1/min
Hmotnost (kg) 3,7
Hmotnost na jednotku výkonu (kg/kW) 2,0
Vibrace přední rukojeť (m/s2) 3,5
zadní rukojeť (m/s2) 3,1
Objem palivové nádržky (cm3) 310
Objem nádržky adhezního oleje (cm3) 220

Výrobky STIHL nehledejte v hobbymarketech, ale pouze u autorizovaných prodejců STIHL a VIKING s kvalitním poradenstvím a servisem. Autorizovaný prodejce garantuje svými odbornými znalostmi to, že každý uživatel dostane takové nářadí, které je pro něj a jeho účel optimální. Prodejce předá stroj připravený k provozu a informuje vás o správné a bezpečné obsluze, případně poradí s nákupem dalších pomůcek, příslušenství a ochranných prostředků.

Podrobné informace o produktech STIHL najdete na www.stihl.cz, kontakt na nejbližšího autorizovaného prodejce i na bezplatné infolince 800 555 226

Krystof Sabacky
Managing Director
krystof@maxmediapr.cz
www.maxmediapr.cz

Vydáno: 19. 10. 2011 10:38
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: maXmedia (GSMA group) (ověřený zdroj [?])
maXmedia nabízí tým profesionálu a poskytuje komplexní sluzby v oblasti public relations. Je součástí GSMA group, do které ještě patří agentura GSMA a WTF Entertainment. Díky tomu dokáze nabidnout podstatne vice nez jen bezchybne PR.