Motorola již dnes představuje budoucnost mobilního computingu | Tiskovky.info

Motorola již dnes představuje budoucnost mobilního computingu

Nový, odolný mobilní terminál MC9500 má vynikající výkon, špičkový design a revoluční systém správy zázemí

Praha 23. září 2009 – Společnost Motorola Enterprise Mobility, vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti podnikové mobility, uvádí na trh mobilní terminál MC9500 – nejnovější a nejodolnější zařízení řady MC9000, které posunuje inovace v mobilním computingu na další úroveň. Umožňuje zvýšení produktivity, zefektivnění provozů
a snížení celkových nákladů na vlastnictví (TCO).
Nový MC9500 využívá vlastnosti a funkcionalitu nejprodávanější průmyslové řady Motorola MC9000 a přináší další nové vlastnosti, jako je modulární 3.5G WAN pro průlomová řešení podnikové mobility, která mohou změnit způsob fungování organizací. Vzhledem ke své extrémní odolnosti a vynikajícím ergonomickým vlastnostem je nový terminál předurčen pro zvýšení provozní efektivity a zároveň mění postupy správy produktů v zázemí díky unikátnímu systému doplňků a novému přístupu ke správě baterií.
Na základě výzkumu a terénního testování zaměřeného na splnění požadavků pro ta nejnáročnější zákaznická prostředí, poskytuje MC9500 spolehlivý výkon pro mobilní pracovníky v dopravě a logistice, poštovních a dodávkových službách, terénním servisu a bezpečnostních službách.
„Společnost Motorola již prokázala své vedoucí postavení v oblasti mobilního computingu, když v prvopočátcích změnila prostředí trhu uvedením modelu MC9000,” tvrdí Gerald McNerney, viceprezident pro computing product management společnosti Motorola Enterprise Mobility Solutions. „Novinka MC9500 je svědectvím našeho závazku k inovaci a je důkazem naší stálé schopnosti měnit průmyslové standardy díky těm nejuniverzálnějším řešením na trhu.”
Motorola mění správu zařízení v zázemí
Jako návdavek k revolučnímu designu a funkcionalitě mobilního terminálu MC9500 představuje Motorola zároveň první univerzální systém doplňků. Ten je navržen tak, aby umožňoval nevídanou úroveň flexibility a modularity a maximalizoval tak efektivitu v zázemí pomocí optimalizace prostoru, který je potřeba pro mobilní terminály, nabíjecí kolébky, napájecí zdroje a kabelové systémy. Tento nový systém dále poskytuje vyšší návratnost investic díky integraci univerzálního přístupu ke kolébkám podporujícím množství různých mobilních terminálů od Motoroly. Zákazníci tak mohou nakoupit terminály další generace, aniž by museli vyměňovat nebo modernizovat infrastrukturu v zázemí. Pro další zvýšení produktivity a minimalizaci odstávek přichází Motorola s MAX Battery, což umožní řídícím pracovníkům
a uživatelům okamžitě zjistit stav baterie a míru jejího dobití a zajistit maximální dobu provozuschopnosti.
„V důsledku vývoje podnikových potřeb hledají organizace více než jen nejnovější technologii pro uspokojení důležitých požadavků mobilních pracovníků,” říká David Crebs, analytik VDC. „Společnost Motorola splnila tyto požadavky se svým novým MC9500, který integruje inovativní kombinaci vlastností, funkcionality a designu, aby podpořil mobilní pracovníky a ovlivnil obchodní operace. A díky unikátnímu přístupu
k doplňkům a správě baterií ukazuje Motorola svou schopnost identifikovat výzvy podnikových zákazníků a poskytovat řešení, která jsou bezpečnou investicí pro budoucnost a která vycházejí vstříc jejich požadavkům.
MC9500 je navržen pro ty nejnáročnější terénní aplikace a nabízí nepřekonatelnou sadu vlastností spolu s vhodným a bezpečným vnějším designem pro podniky, které požadují ta nejuniversálnější a nejodolnější řešení. Je prvním mobilním terminálem, který poskytuje modulární 3.5G WAN s podporou pro bezdrátovou širokopásmovou konektivitu GSM HSDPA nebo CDMA-EVDO Rev A v jednom zařízení. To umožňuje zákazníkům, aby si vybrali 3.5G síť, která nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Tato flexibilita celulární sítě, která je známá jako Motorola MAX FlexWAN, je vlastností mobilní architektury Motorola eXtensions (MAX). Umožňuje společnostem instalovat stejný typ mobilních terminálů a přesto poskytnout nejlepší pokrytí pro uživatele na různých místech. Kromě moderního ergonomického designu vyniká mobilní terminál MC9500 rovněž množstvím modulárních, přesunovatelných klávesnic, které splní nároky prakticky každé aplikace.
MC9500 má zabudovanou interaktivní senzorovou technologii (interactive sensor technology - IST) – nová vlastnost terminálů Motorola podporuje množství aplikací pro detekci pohybu, jež umožňují organizacím získávat vyšší podnikatelské hodnoty. Podniky mohou například zvýšit zodpovědnost pracovníka pomocí detekce
a záznamů pádu zařízení. IST navíc zlepšuje správu napájení díky tomu, že terminály MC9500 mohou automaticky přecházet do režimu spánku, když nejsou používány nebo pokud jsou obráceny displejem dolů. A pro přidanou flexibilitu umožňuje integrovaný akcelerační snímač u aplikací jako je načítání podpisů dynamické přepínání displeje mezi portrétním a krajinným modem na základě orientace zařízení.
MC9500 je prvním mobilním terminálem, který je založen na Mobility Platform Architecture 2.0 společnosti Motorola, která mění a inovuje vzhled odolných mobilních řešení. Terminál je vybavený procesorem Marvell XScale PXA320@806 MHz a operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6.1 Mobilním pracujícím po celém světě tak dává do rukou tu nejnovější technologii. Díky GPS funkcionalitě podnikové třídy poskytuje pokrytí i v těch nejnáročnějších prostředích, a umožňuje spolehlivé služby v různých lokalitách. Pro větší flexibilitu nabízí MC9500 rovněž řadu možností sběru dat, která uspokojí zákazníky z řad podniků, včetně 1D laserové čtečky a 2D imageru. Digitální, 3megapixelový, samozaostřovací fotoaparát
s vysokým rozlišením lze použít se čtečkou nebo imagerem pro vytvoření fotografií
s vysokým rozlišením, video snímků a dokumentů - umožňuje totiž snadné načtení podpisu jako potvrzení o stavu věci nebo dodávce zboží.
„Intuitivní mobilní terminál Motorola MC9500 je kombinovaný se snadno použitelnou platformou Windows Mobile, což pomáhá uživatelům komunikovat, spolupracovat
a zůstat připojenými, takže jsou vybaveni i pro práci v terénu,” říká Paul Bryan, senior ředitel pro business experiences product management ve společnosti Microsoft Mobile Communications Business.
Pro udržení špičkového výkonu mobilního terminálu MC9500 doporučuje společnost Motorola Enterprise Mobility Services servisní program Service from the Start with Comprehensive Coverage, který zaručuje komplexní vnitřní i vnější ochranu tohoto zařízení. Od prvního dne po zakoupení hardwaru si zákazníci mohou být jistí, že bez ohledu na to, co je poškozené – od rozbitých displejů, klávesnic, vnitřních i vnějších komponentů až po vybrané doplňky - je oprava zahrnuta v servisní smlouvě. S tímto servisním programem lze významně snížit neočekávané servisní výdaje.
Motorola se spoléhá na celosvětovou síť těch nejlepších partnerů dodávajících řešení pro podnikovou mobilitu, a společně umožňují zákazníkům získat informace
v reálném čase vedoucí ke kvalitnějším rozhodnutím a lepším výsledkům. „Díky dlouholetým zkušenostem z různých odvětví jsou naši partneři schopni přidat nové hodnoty mobilním řešením ” vysvětluje Kateřina Klosová, Channel Account Manager společnosti Motorola Enterprise Mobility Solutions.

O společnosti Motorola
Společnost Motorola je celosvětově známá inovacemi v oblasti komunikačních technologií a soustředí se na pokrok ve způsobu, jakých se svět spojuje. Od širokopásmových komunikačních infrastruktur, podnikové mobility a řešení pro veřejnou bezpečnost až po HD video a mobilní zařízení vede Motorola další vlnu inovací, které pomáhají lidem, podnikům i státním institucím v kontaktu s jejich blízkými, k získávání potřebných informací a neomezenému přístupu k informacím. Motorola (NYSE: MOT) dosáhla v roce 2008 prodeje ve výši 30,1 miliardy USD. Pro podrobnější informace o společnosti, prosím, navštivte www.motorola.com.

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 23. 9. 2009 11:01
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.