Kultovní surfová značka Oxbow se vrací! | Tiskovky.info

Kultovní surfová značka Oxbow se vrací!

Praha 23. července: Legendární a kultovní francouzská boardová značka Oxbow se vrací zpět do Česka. Po malé odmlce značka našla nového distributora – firmu SPORT KONCEPT. Zařadila se tak do širokého portfolia dalších značek, které SPORT KONCEPT zastupuje. Je to například: LEKI, SCHÖFFEL, SH+, SWANS, CANADA GOOSE nebo MALOJA.

Současně v tomto roce Oxbow slaví 25 let a při této příležitosti uvede do kin velmi zajímavý film Oxbow waterman experience. Ten mapuje životní styl několika sportovních legend tzv. watermanů, což jsou lidé, jejichž vášní je oceán a všechny možné board sporty, které v něm lze provozovat. Ve filmu nebude chybět legenda surfování na velkých vlnách - Laird Hamilton. Mládí bude zastupovat také Havajan Kai Lenny, který je považován ve svých šestnácti letech za génia boardsportů. Věnuje se kiteboardingu, paddleboardu, standup paddle (surfing s pádlem), surfingu, a windsurfingu a ve všech těchto sportech patří ke špičce.
Trailer k filmu - http://www.youtube.com/watch?v=Ov5o_Hp7iVM
Mimo jiné značka představila i svojí novou kolekci na jaro/léto 2011, která spojuje tři hlavní témata: TRIP, DOWNTOWN a SWITCH.
TRIP – kolekce Trip je určena pro všechny board sporty. Charakteristická je pro ní barevnost, kde převládají barvy jako modrá, zelená,oranžová, fialová a grafické vzory. Oxbow přináší další hodnoty díky silnému uměleckému duchu, eleganci, stylu a smyslu pro módu.
DOWNTOWN – kolekce Downtown je spojení mezi surfovým světem a městským životem. Mezi barvami převažuje paleta neutrálních barev jako je černá, kávová, bílá a prolínající se s lehce vybledlými pastelovými barvami jako je žlutá, nebesky modrá s lehkým dotykem slunce v podobě světle oranžové.
SWITCH – je speciální kolekce, která je určena pro „odvázanější lidi“ a „core“ sportovce. Je specifická díky své barevnosti, kde převládá barva fialová, oranžová a šedivá a určitě nezůstane bez povšimnutí i velké grafické vzory. Kolekce je určena spíše pro lidi, kteří se nebojí poznávat něco nového.
Informace o značce Oxbow
Oxbow je francouzský lídr na trhu sportovního a módního oblečení pro volný čas, ztělesňuje proslulý způsob uvažování, který má kořeny v jeho historii. Od založení v roce 1985 dvěma francouzskými nadšenci pro sport, přírodu a módu si firma zakládá na stěžejních hodnotách, které jsou pilíři její legendy: kvalita, svoboda, autentičnost, kreativita a komunita.
Už svými prvními, výrazně neokoukanými kolekcemi, se značka odvážila přinést nápadité střihy, materiály, barvy a potisky a vytvořila originální, avantgardní styl. Vytvořila skutečnou revoluci, v níž móda vždy sloužila sportu. Návrháři Oxbow kladou na technické vlastnosti a pohodlí velký důraz. Produkty, vyzkoušené v nejextrémnějších podmínkách týmem mezinárodních jezdců včetně osobností jako je Laird Hamilton, splňují požadavky nejnáročnějších uživatelů.

Krystof Sabacky
Managing Director
krystof@gsma.cz

Vydáno: 23. 7. 2010 15:40
Kategorie: Sport
Název zdroje: maXmedia (GSMA group) (ověřený zdroj [?])
maXmedia nabízí tým profesionálu a poskytuje komplexní sluzby v oblasti public relations. Je součástí GSMA group, do které ještě patří agentura GSMA a WTF Entertainment. Díky tomu dokáze nabidnout podstatne vice nez jen bezchybne PR.