Kočky žijící venku se dočkaly: Brit pro ně servíruje krmivo na míru | Tiskovky.info

Kočky žijící venku se dočkaly: Brit pro ně servíruje krmivo na míru

Praha, 3. října 2011 – Společnost Vafo Praha, producent oblíbených krmiv Brit, přichází s novou recepturou Brit Care Cat Outdoor, která koresponduje se speciálními potřebami koček z džungle venkovního života. Spojením hypoalergenní receptury, zesíleného obsahu tuku i výživových látek dostává kočka vhodné množství energie a základ silného imunitního systému.

„Žiji na venkově a kočky jsou kolem domu,“ sděluje své zkušenosti Helena Vaníčková. „Domů se přijdou na chvíli pomazlit a nasytit, pak se zase vrací do víru venkovního života. Nemohla jsem najít vhodné krmivo, které by jim prospívalo – jako štíhlé, aktivní, nekastrované kočky, se totiž nevešly do žádné z „kolonek“. Brit má konečně krmivo pro takové živly!“

Odlišné výživové požadavky těchto šelem vyplývají z rozdílného životního stylu. Kočky žijící (převážně) venku jsou v intenzívním pohybu, stále v pozoru a musí lovit kořist. To představuje zvýšené nároky na tzv. pohotovou energii, což je vlastně energie ve formě tuků. Kočka pro rychlou reakci potřebuje nejen přírodou nadělené reflexy, ale i dostatek síly. Proto Brit Care Cat Outdoor obsahuje vyšší podíl pohotové energie, který v kombinaci s dostatkem proteinu zároveň zaručuje dostatečný přísun živin pro případ, že kočka na lovu nepochodí.

„Kromě vysokého podílu energie, dostatečného množství sacharidů a proteinu, jsou pro venkovní kočky významné mikroprvky v organických formách jako zinek, měď či selen,“ vysvětluje odborník na výživu Ing. Martin Kváš. Například zinek posiluje svou bariérovou funkcí kvalitu kůže, měď působí pozitivně na krvetvorbu a prostřednictvím lepšího přenosu kyslíku v organismu umožňuje okamžitý výkon. Selen ve spojení s vitamínem E tvoří přirozenou ochranu buněk proti stárnutí, vlastně takový anti-aging faktor,“ poukazuje Ing. Kváš na prvky, které by neměly ve vyvážené stravě pro kočku chybět.

Samozřejmou součástí řady Brit Care Cat jsou i prebiotika pečující o rovnováhu střevní mikroflóry a tím i o obranyschopnost organismu či nezbytné omega 3 a omega 6 mastné kyseliny s pozitivními vlivy na kvalitu kůže a srsti. Speciální tvar a struktura jednotlivých granulí přispívají ke zdraví chrupu a mají preventivní účinky dentálních onemocnění.

Vlastimil Prokeš žádné domácí zvíře nechová, stará se však o smečku potulných koček nedaleko svého bydliště: „Žijí kolem starého pivovaru, kam jim lidé nosí zbytky jídla. Já nyní krmím tímto typem krmiva, který kočkám zajistí pevný tělesný základ. Přichází zima – budou ho potřebovat.“

Krystof Sabacky
Managing Director
krystof@maxmediapr.cz
www.maxmediapr.cz

Vydáno: 5. 10. 2011 10:51
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: maXmedia (GSMA group) (ověřený zdroj [?])
maXmedia nabízí tým profesionálu a poskytuje komplexní sluzby v oblasti public relations. Je součástí GSMA group, do které ještě patří agentura GSMA a WTF Entertainment. Díky tomu dokáze nabidnout podstatne vice nez jen bezchybne PR.