Je plastická chirurgie IN? | Tiskovky.info

Je plastická chirurgie IN?

Přemýšlíte o plastické operaci? Přečtěte si nejdříve tento článek!

Plastické, či jak se dnes také říká estetické, operace jsou již každodenní součástí našeho života. Dříve jsme se dočítali, jak si jedna hvězda showbusinessu nechala udělat facelifting, druhá vymodelovat prsa a jiná si zase nechala spravit nos. Ale dnes už jde na operaci prakticky kdokoli, kdo není se svým tělem spokojen. Před tím, než se však rozhodnete nějakou operaci na zlepšení vzhledu podstoupit, byste měli vědět pár věcí.

Co si zjistit před operací?

Před každou operací, kterou hodláte podstoupit, byste si měli zjistit více, než jen skutečnost, kolik vás to bude stát. O co všechno, byste se měli zajímat? Než k zákroku přistoupíte, měli byste vědět, jak bude probíhat. Také by vás samozřejmě měla zajímat možná rizika operace a odbornost lékaře, který bude daný zákrok provádět. V neposlední řadě byste se také měli informovat o pooperační péči. Jak bude probíhat a co všechno se od vás v této fázi bude očekávat.

Pooperační péče

Samotnou operací totiž plastický zákrok nekončí. Pooperační péče je v těchto případech opravdu velmi důležitá. Pokud víte, že nemáte čas či případnou trpělivost věnovat se pooperačním aktivitám, snad od samotné operace upusťte. Každý správný chirurg vás před operací seznámí s tím, co se od vás bude po samotné operaci očekávat. Budete muset provádět speciální cvičení, či nosit stahovací prádlo, to už záleží na jednotlivých zákrocích. Pooperační péče je velmi důležitá, aby úspěch zákroku mohl být maximální.

Vybírejte si svého chirurga pečlivě

Podle studie plastické chirurgie si přibližně 5%, tedy každý 20. pacient, zažádá jiného chirurga o re-operaci. Nejčastějšími příčinami, proč chce pacient zákrok zopakovat, jsou:
- nekvalitní práce předchozího operatéra,
- špatná komunikace mezi chirurgem a pacientem či
- přehnaná očekávání ze strany pacienta.

Nelze říci, která z těchto příčin je častější, velmi často jde však o kombinaci všech těchto důvodů. Dalo by se říci, že rok od roku počet klientů plastických chirurgů stoupá. Pokud opravdu přemýšlíte i Vy, že byste své tělo vložili do jejich rukou, věnujte pozornost všem okolnostem, které se těchto zákroků týkají.

Vydáno: 13. 10. 2008 16:54
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: http://interclinic.cz/ (NEověřený zdroj [?])
Naše klinika na plastické operace nabízí nejen kvalitní zázemí a rodinnou atmosféru, ale zejména profesionální péči. Jsme 1. soukromá klinika plastické chirurgie v České Republice, na trhu působíme již 15 let a máme tým renomovaných odborníků se zkušenostmi s více než 4 tisíci provedených zákroků.