Jasným vítězem elektronických aukcí se stal Viamont DSP, a.s. | Tiskovky.info

Jasným vítězem elektronických aukcí se stal Viamont DSP, a.s.

Elektronické aukce vypsané v poslední čtvrtině loňského roku státní organizací Správa železniční dopravní cesty znamenaly pro společnost Viamont DSP, a.s. velký úspěch. Viamont DSP, a.s. vyhrál více než dvacet pět procent objemu stavebních zakázek, žádná ze společností, které se do aukcí zapojily, nedosáhla ani polovičního zisku.

Správa železniční a dopravní cesty vypsala v loňském roce otevřené výběrové řízení na likvidaci povodňových škod. Výběr zhotovitele probíhal formou internetových aukcí, o vítězi se rozhodovalo systémem nejnižšího podání, což znamená, že zakázku získala společnost, která v aukci nabídla nejnižší cenu. Společnost Viamont DSP, a.s. získala více než dvacet pět procent objemu stavebních zakázek.

„Úspěch společnosti Viamont DSP, a.s. v elektronických aukcích spočívá ve způsobu naší kalkulace. Snažíme se hledat vnitřní úspory, abychom v soutěži obstáli,“ vysvětlil důvody úspěchu ředitel společnosti Viamont DSP, a.s. Ondřej Novák.

Společnost Viamont DSP, a.s. v elektronických aukcích získala sedm stavebních zakázek za více než osmdesát osm milionů korun. V současné době jsou dokončené dvě zakázky, kterými byly opravy na tratích Otrokovice – Vizovice, Kroměříž – Zborovice. „Stavby jsou řádně předané, zaplacené a máme potvrzený referenční list o provedení prací ze strany investora. Zimní období bohužel z technologických důvodů neumožňuje provádění některých prací, a proto budou zbývající zakázky realizovány v průběhu roku 2011,“ shrnul práce na opravách železničních tratí po loňských povodních Novák.

Kromě výše zmíněných zakázek provede společnost Viamont DSP, a.s. opravy na trati Ostrava – Hostašovice, Děčín – Bad Schandau, Česká Kamenice – Mlýny, Valašské Meziříčí – Kojetín a Paskov – Lískovec.

O společnosti Viamont DSP, a.s.

Společnost Viamont DSP, a.s. vznikla v květnu 2001 vyčleněním stavebních kapacit původně mateřské společnosti Viamont, a.s. Padesátiprocentní podíl v nově vzniklé společnosti záhy odkoupila společnost Dálniční stavby Praha, a.s., která se později stala součástí mezinárodního koncernu STRABAG. Po devíti letech bylo i zbývajících padesát procent společnosti Viamont DSP, a.s. odprodáno koncernu STRABAG SE, Villach. Od 3. března 2010 je společnost Viamont DSP, a.s. ze sta procent součástí tohoto nadnárodního koncernu a s původní mateřskou společností Viamont a.s. ji dnes již spojuje pouze název (obchodní značka).

Markéta Janečková
marketa.janeckova@pr1.cz
www.viamontdsp.cz

Vydáno: 7. 2. 2011 15:08