IReSoft uvádí na trh komplexní informační systém pro terénní sociální služby | Tiskovky.info

IReSoft uvádí na trh komplexní informační systém pro terénní sociální služby

Společnost IReSoft dnes představuje informační systém, který jako první na tuzemském trhu komplexně řeší agendu terénních poskytovatelů sociálních služeb. Funkce systému Orion byly vyvinuty přímo na míru potřebám pracovníků v této oblasti. Nástroj umožňuje efektivní evidenci klientů, vyúčtování poskytovaných služeb nebo přehledné plánování terénů.

Unikátní informační systém Orion reaguje na specifické potřeby pracovníků v terénních sociálních službách, kteří pečují o klienty v jejich domovech. Pro tyto účely vyvinula společnost IReSoft praktické přenosné terminály, díky kterým je možné přímo v terénu registrovat provedené úkony. Zaznamenaná data jsou následně převáděna do systému a zpracovávána, čímž usnadňují vyúčtování úkonů klientům.

„Ze strany pracovníků terénních služeb jsme dlouhodobě registrovali poptávku po systému, který by usnadnil jejich práci. Proto jsme se rozhodli zaplnit mezeru na trhu a využít přitom naše zkušenosti s oblastí sociálních služeb,“ uvedl Jiří Halousek, ředitel společnosti IReSoft, která vyvinula nejpoužívanější systém v tuzemských zařízeních sociálních služeb IS Cygnus. „Vývoj byl dokončen již během prázdnin. Poté byl systém testován přímo ve vybraných zařízeních. Díky tomu byly pečlivě prověřeny všechny funkce a nyní je systém připraven k prodeji,“ dodal Halousek.

Informační systém Orion je sestaven ze vzájemně propojených modulů, které mezi sebou sdílejí informace. Jednotlivé moduly pokrývají hlavní agendy zařízení poskytujících sociální služby. V rámci systému je řešena jak evidence informací o klientech, tak i o zaměstnancích, kteří služby klientům poskytují. Systém rovněž umožňuje přenášet statistická data přímo do portálu Ministerstva práce a sociálních věcí, které požaduje pravidelné výkazy o činnosti sociálních zařízení.

„Prostřednictvím sdílení informací je možné lépe organizovat práci a zefektivnit procesy. Časově náročné bývá zejména plánování úkonů, které mají zaměstnanci provádět v rámci péče o jednotlivé klienty. Mnoho zařízení doposud plánovalo práci pouze pomocí papírových archů nebo nástěnek,“ sdělila Eva Vajdová, obchodní manažerka IS Orion. „Výhodou systému také je, že není náročný na provoz. Je možné ho používat na běžných počítačích. Navíc jsme schopni zajistit i převod dat z jiných programů,“ doplnila Vajdová.

Petr Lesenský
pr@lesensky.cz
+420774743800

Vydáno: 8. 9. 2011 23:02
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.