iGo představuje alkalické nabíjecí baterie, jedna nahradí 100 běžných baterií | Tiskovky.info

iGo představuje alkalické nabíjecí baterie, jedna nahradí 100 běžných baterií

Na českém trhu jsou nově k dostání alkalické nabíjecí baterie značky iGo. Díky svým unikátním vlastnostem dokáže jediná baterie iGo nahradit více než 100 klasických alkalických baterií. Výhodou je i prodloužená doba skladování, která dosahuje až 7 let. Baterie navíc neobsahují žádné škodlivé látky, proto jsou vysoce šetrné k životnímu prostředí.

Nové nabíjecí alkalické baterie iGo byly navrženy tak, aby efektivně nahradily klasické baterie na jedno použití. Proto jako jediné na trhu pracují s napětím 1,5 V a nabízí kapacitu a životnost srovnatelnou s běžnými alkalickými bateriemi. Díky inovativní technologii dovolují 100 až 250 nabíjecích cyklů. Nabíjecí alkalické baterie iGo jsou vhodné k všestrannému využití.

„Novinka značky iGo jedinečným způsobem propojila výhody alkalických baterií s nabíjecími bateriemi. Toto spojení dovoluje spotřebitelům snížit náklady na provoz elektroniky, která je napájena pomocí baterií. Již po deseti nabitích jsou alkalické nabíjecí baterie schopny ušetřit až tisíc korun,“ doplnil Radim Tlapák, ředitel společnosti NTB CZ, která je oficiálním distributorem výrobků značky iGo v České republice. „V četných měřeních jsme zjistili, že nabíjecí baterie iGo mají dvakrát větší životnost a zhruba o 40 % delší skladovatelnost než běžné alkalické baterie,“ doplnil Tlapák.

Nabíjecí alkalické baterie značky iGo neobsahují žádné škodlivé látky, a jsou proto vysoce šetrné k životnímu prostředí. Oproti běžným produktům v nich nejsou přítomny prvky jako olovo, rtuť ani nikl. Díky moderní ekologické technologii zanechávají o 90 % méně odpadu než alkalické baterie vyráběné klasickým způsobem.

„Baterie iGo lze nabíjet pouze ve speciálních nabíječkách této značky, které byly rovněž vyrobeny za použití nejnovějších technologií s důrazem na ekologickou šetrnost. Nabíječka iGo je ale samozřejmě vhodná pro všechny druhy nabíjecích baterií,“ sdělil Radim Tlapák ze společnosti NTB CZ. „Na českém trhu jsou aktuálně k dostání baterie typu AA i AAA, zájemci k nim mohou zakoupit nabíječky se dvěma nebo čtyřmi pozicemi,“ dodal Tlapák.

Petr Lesenský
LESENSKY.CZ
info@lesensky.cz
www.lesensky.cz

Vydáno: 15. 2. 2012 23:03
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.