Fujitsu a Citrix spolupracují na virtualizaci desktopů | Tiskovky.info

Fujitsu a Citrix spolupracují na virtualizaci desktopů

Rozšířené infrastrukturní řešení Virtual Workplace integrované s technologií Citrix pro virtualizaci desktopů a serverů snižuje složitost VDI

Praha, Česká republika – 10. července 2009 - Fujitsu Technology Solutions
a Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) ohlásily OEM dohodu, které rozšiřuje vztah mezi oběma společnostmi s cílem pomoci zákazníkům snížit náklady
a složitost implementace virtuální desktopové infrastruktury (VDI) ve firemním prostředí. Touto dohodou rozšíří Fujitsu svoje portfolio řešení infrastruktury virtuálního pracoviště, klíčovou součást svojí vize „Dynamic Infrastructures“ zaměřenou na dynamické poskytování IT zdrojů podle potřeb zákazníků. Fujitsu bude integrovat Citrix® XenDesktop™ a „high definition“ technologii HDX™
do svých řešení virtuálního pracoviště, které poskytne koncovým uživatelům v libovolném místě komfortní personalizované virtuální desktopové pracovní prostředí. Společnost Fujitsu zveřejnila také záměr přidávat virtualizační řešení Citrix® XenServer™ do svojí nabídky rackových a blade serverů PRIMERGY.
To přinese další výhody zejména těm zákazníkům, kteří již pracují s Citrix® XenApp™.

High Definition virtuální desktopy
Citrix XenDesktop bude jednou z klíčových aktivačních technologií pro nabídku produktů a služeb Fujitsu Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace, která pomůže výrazně zvýšit kvalitu služeb. Díky spojenému řešení budou moci zákazníci Fujitsu znatelně urychlit zavádění desktopů pro koncové uživatele. Během krátké chvíle je možné připravit tisíce personalizovaných desktopů a centrálně ovládat všechny změny. Navíc lze několika kliknutími myší okamžitě obnovit pracovní aktivity zaměstnanců firmy v případě, že dojde k závadě některého zařízení.
Zákazníci používající toto spojené řešení mají na výběr rozmanité systémy včetně VDI-ready Fujitsu serverů PRIMERGY a tenkých klientů FUTRO s certifikací Citrix Ready™, všechny otestované a vybavené předinstalovaným produktem Citrix XenDesktop. Fujitsu podpoří tuto nabídku také kompletní sadou virtuálních desktopových služeb od konzultací přes projektování a implementaci až po provoz a údržbu.
„Virtualizace desktopů je jednou z hlavních zájmových oblastí naší vize dynamických infrastruktur IT,“ řekl Dieter Herzog, výkonný viceprezident pro Technology Solutions Portfolio ve Fujitsu Technology Solutions. „Naším cílem je spolupracovat s předními technologickými inovátory každého segmentu trhu, abychom našim zákazníkům zajistili nejlepší řešení a služby v daném oboru. Citrix byl díky svým rozsáhlým odborným znalostem a zkušenostem přirozeným partnerem pro naši nabídku produktů a služeb Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace. Spojení hardwaru Fujitsu se softwarem virtualizace desktopů Citrix nám umožňuje dodávat komplexní produkty a služby, které pomáhají zákazníkům rychle a efektivně využívat výhod přechodu na centralizovanou správu a poskytování desktopů.“

Od desktopu po datové centrum
Jednou ze součástí obsáhlé dohody o spolupráci je, že RX a BX servery Fujitsu PRIMERGY jsou nyní certifikovány pro Citrix XenServer. Navíc budou produkty XenServer a Citrix Essentials™ for XenServer™ pro správu virtualizovaného prostředí integrovány se systémem správy serverů Fujitsu PRIMERGY, což umožní konzistentní správu prostředí a dá uživatelům k dispozici širokou škálu řešení pokročilé správy virtualizace pro jejich prostředí XenServeru. Zákazníci a obchodní partneři Fujitsu tak budou nyní moci nakoupit „pod jednou střechou“ veškerý hardware, software a služby, potřebné pro vytvoření a správu dynamického virtuálního datového centra.
„Těšíme se na další pokračování našeho dlouhodobého vztahu s Fujitsu a rozšíření naší spolupráce na trzích virtualizace desktopů i datových center,“ řekl AJ Jennings, viceprezident pro Business Development společnosti Citrix. „Řešení infrastruktury virtuálního pracoviště Fujitsu, běžící na Citrix XenDesktopu s technologií HDX, může dramaticky snížit náklady na správu desktopů a zároveň přinést uživatelům vysoce komfortní „high definition“ pracovní prostředí. Citrix XenServer, nasazený v datovém centru, poskytuje uživatelům veškerý potřebný výkon pro zajištění firemního provozu a také osvědčenou podporu pro cloud computing za zlomek ceny alternativních řešení.“

Dostupnost
Produkty Fujitsu Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace spolu s Citrix XenDesktop budou k dispozici všem zákazníkům Fujitsu prostřednictvím všech obchodních kanálů počínaje srpnem 2009. Od tohoto data budou dostupná také řešení Fujitsu pro virtualizaci datových center, provozovaná na Citrix XenServeru a využívající Citrix Essentials for XenServer.
Více informací o těchto produktech a službách najdete na http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/server_solutions/citrix.html .

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem technologií
pro virtualizaci, počítačové sítě a poskytování softwaru jako služby pro více než
230 000 organizací na celém světě. Jeho rodiny produktů Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) a Citrix Online Services radikálně zjednodušují používání počítačů milionům uživatelů, kterým poskytují aplikace jako službu na vyžádání v libovolném místě a na libovolném zařízení. Mezi zákazníky Citrixu patří největší světové internetové společnosti, 99 % společností z žebříčku Fortune Global 500 a stovky tisíc malých a středních podniků z celého světa. Citrix udržuje partnerské vztahy s více než 10 000 společnostmi ve více než 100 zemích. Společnost Citrix byla založena v roce 1989 a v roce 2008 dosáhla příjmu 1,6 miliardy dolarů.

Pro investory Citrixu
Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“ v souladu s ustanoveními podle části 27A amerického zákona o cenných papírech (Securities Act) z roku 1933 a části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchance Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato prohlášení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojených s produkty, jejich vývojem, integrací a distribucí, poptávkou po produktech a zajištěním výroby, přijetím nových produktů u uživatelů, ekonomickými a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy Citrixu, akvizičními a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací o očekávaném vývoji, obsažených v této tiskové zprávě nebo týkajících se zde zveřejněných prohlášení.
Plánování a vývoj jakýchkoli popisovaných vlastností a funkcí produktů a načasování jejich uvedení na trh zůstává výlučně v naší kompetenci a může být bez upozornění nebo konzultace změněno. Poskytované informace jsou pouze orientační a nejsou závazkem, slibem ani zákonnou povinností dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkci a nemělo by se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu, ani by neměly být začleňovány do žádného kontraktu.

O Fujitsu Technology Solutions
Fujitsu Technology Solutions je přední evropský dodavatel IT infrastruktury, který působí na všech klíčových trzích v Evropě, Středním východu a Africe plus Indii a slouží velkým, středním i malým firmám a také jednotlivých spotřebitelům. Společnost nabízí v rámci svého programu „Dynamic Infrastructures“ kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, které zahrnuje vše od klientů až po datová centra, řízenou infrastrukturu a infrastrukturu poskytovanou jako službu. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává více než 10 000 lidí a je součástí globální skupiny Fujitsu Group, která dodává IT firemní řešení zákazníkům v 70 zemích prostřednictvím sítě 175 000 pracovníků. Společnost Fujitsu, jejíž ústředí se nachází v Tokiu, ohlásila za fiskální rok, který skončil 31. března 2009, konsolidované příjmy ve výši 4,6 bilionu jenů (47 miliard US dolarů). Více informací naleznete na ts.fujitsu.com/aboutus.

© Copyright 2009 Citrix Systems, Inc. Všechna práva vyhrazena. Citrix®, Citrix Presentation Server™, Citrix Access Gateway™, Citrix WANScaler™, NetScaler®, Citrix XenDesktop™, Citrix XenServer™, Citrix EdgeSight™, SpeedScreen™ a SmoothRoaming™ jsou obchodními značkami nebo registrovanými ochrannými známkami společnosti Citrix Systems, Inc. v USA a dalších zemích. Všechny ostatní ochranné známky a názvy obchodních značek jsou majetkem příslušných vlastníků.
Xen® je ochranná známka Citrix Systems, Inc. anebo některé z jejích poboček a může být registrována u U. S. Patent and Trademark Office a také v jiných zemích. Oracle je registrovaná ochranná známka společnosti Oracle anebo jejích poboček. Všechny ostatní ochranné známky a registrované ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 10. 7. 2009 13:41
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.