Ericsson spouští služby cloud pro M2M komunikaci | Tiskovky.info

Ericsson spouští služby cloud pro M2M komunikaci

Platforma Ericsson pro připojení různých zařízení dláždí cestu k 50 miliardám zařízení připojených k internetu v roce 2020 • Služba M2M (Machine-to-Machine) určená telekomunikačním operátorům umožní připojit k internetu i jiná zařízení než smartphony a notebooky. • Obchodní model nazvaný Software jako služba založený na cloudech minimalizuje vstupní překážky pro telekomunikační operátory • Zařízení připojená k internetu přinesou výhody firmám působícím např. v oblasti dopravy, dodávek energií a monitoringu

Komunikace skýtá potenciál, ze kterého nemusejí mít užitek pouze lidé. Komunikace mezi zařízeními (M2M) je oblastí, kde se v nadcházejících letech očekává rychlý růst a která významně zvýší současný počet více než 5,3 miliardy uživatelů mobilního připojení, protože si firmy již začínají uvědomovat výhody této komunikace prostřednictvím mobilních sítí.
Ericsson (burza NASDAQ:ERIC) na Světovém mobilním kongresu v Barceloně uvádí na trh svou platformu pro připojení různých zařízení Device Connection Platform, která tento vývoj podpoří. Novou službu budou moci využít telekomunikační operátoři po celém světě a ta následně povede ke vzniku služeb M2M navržených pro firemní zákazníky těchto operátorů. Platforma je uvedena na trh v podobě obchodního modelu nazvaného Software jako služba, který nabízí telekomunikačním operátorům výhody v podobě nízkých počátečních investic do technologií a rychlé uvedení na trh.
„Odhadujeme, že v roce 2020 bude na světě existovat 50 miliard zařízení připojených k internetu – připojení k internetu bude všude tam, kde přinese nějakou výhodu,“ prohlásil Magnus Furustam, viceprezident a ředitel divize Core & IMS společnosti Ericsson. „Na dosažení tohoto cíle spolupracujeme s telekomunikačními operátory a rozvíjejícími se firmami v tomto odvětví a jinými firmami napříč řetězcem hodnoty v oblasti komunikace M2M a vytváříme tak inovativní technologie a trvale udržitelná obchodní řešení, která patří k celosvětové špičce.“
„Mobilní připojení k internetu se již používá například v smart elektroměrech a při správě vozového parku; v budoucnosti se setkáme s celou řadou zajímavých řešení, která budou mít užitek z komunikace M2M. Jedná se například o všechny produkty vybavené softwarem, který by bylo možné snadno aktualizovat, pokud by tyto produkty byly připojeny k mobilní síti,“ pokračuje Magnus Furustam.
Platforma Ericssonu pro připojení různých zařízení primárně umožňuje vytvářet připojení na míru a cenové plány služeb M2M. Ericsson nabízí ucelenou službu, kterou si telekomunikační operátor může přizpůsobit potřebám svých firemních zákazníků, včetně rozhraní samoobsluhy, flexibilní fakturace a vyúčtování a plánů připojení všech zařízení připojených k síti. Jelikož aplikace M2M mohou komunikovat za pomoci libovolného současného protokolu IP, lze se k nim připojovat a sdílet data prostřednictvím internetu. Zákazník telekomunikačního operátora bude navíc schopen spravovat svůj účet a připojená zařízení v reálném čase.

Poznámky redaktorům:
Všechny informace o novinkách představených na Světovém mobilním kongresu naleznete na stránkách:
Fotografie ze Světového mobilního kongresu naleznete na stránkách:
Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room
Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.
Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Maria Pošteková
Key Account Manager
maria.postekova@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 18. 2. 2011 15:09
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.