EMOBILE nabídne nejrychlejší přenosy v Japonsku | Tiskovky.info

EMOBILE nabídne nejrychlejší přenosy v Japonsku

Společnost EMOBILE, přední japonský provozovatel mobilní vysokorychlostní sítě, zahájil zkušební provoz své nové mobilní vysokorychlostní sítě využívající nejnovější technologii HSPA Evolution společnosti Ericsson (burza NASDAQ: ERIC), která umožňuje datové přenosy o rychlosti 42 Mb/s ve špičce.
Rostoucí využívání chytrých telefonů a pokročilých mobilních aplikací, jako např. sledování videa, správa bankovních účtů, nakupování a zdravotní a bezpečnostní služby, prudce zvyšují objem datových přenosů. Aby společnost EMOBILE uspokojila rostoucí požadavky zákazníků a zajistila uživatelům stálou kvalitu služeb, zmodernizovala svou síť pomocí technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s.
Plný provoz modernizované sítě bude spuštěn do konce letošního roku.
Eric Gan, prezident společnosti EMOBILE, prohlásil: „Vybudování první duální mobilní sítě HSDPA (DC-HSPA) o rychlosti 42 Mb/s v Japonsku představuje pro společnost EMOBILE významný mezník. Technologie DC-HSPA společnosti Ericsson umožňuje společnosti EMOBILE hospodárně vybudovat nejrychlejší a nejmodernější mobilní vysokorychlostní síť v zemi a zajistit svým zákazníkům komfort skutečně mobilní vysokorychlostní komunikace.“
Fredrik Alatalo, prezident společnosti Ericsson Japonsko, dodává: „Z pohledu využití digitálního obsahu v mobilních sítích patří japonští uživatelé mobilů k nejpokrokovějším na světě; nyní budou mít tito uživatelé možnost užívat si novou dimenzi vysokorychlostní komunikace – s výrazně rychlejším prohlížením obsahu internetu a stahováním souborů.“
Fredrik Alatalo dále upozornil na skutečnost, že technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s zvyšuje kapacitu sítě a zajistí většímu počtu zákazníků ještě lepší mobilní vysokorychlostní služby; mobilním operátorům zase přinese nové zdroje příjmů.
Společnost EMOBILE má přibližně 2,5 milionu uživatelů, je vůdčím mobilním vysokorychlostním operátorem v Japonsku a od roku 2006 úzce spolupracuje se společností Ericsson.
.

O společnosti EMOBILE
Společnost EMOBILE patří do skupiny eAccess a na mobilní telefonní trh vstoupila v březnu roku 2007. Již od samotného počátku nabízí společnost EMOBILE mobilní vysokorychlostní služby využívající špičkové technologie a je vůdčí firmou v oblasti „vysokorychlostní datové komunikace“, která uvádí na trh nejmodernější technologie. V březnu roku 2008 začala společnost EMOBILE nabízet mobilní hlasové služby a trvale rozšiřovala pokrytí svými službami, až dosáhla celostátního pokrytí. Tento telekomunikační operátor bude dále rozšiřovat spektrum nových možností v mobilním světě propojováním vysokorychlostní datové komunikace a hlasových služeb.

Poznámky pro redaktory:

Multimediální obsah naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.
Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Maria Pošteková
Key Account Manager
maria.postekova@pram.cz

Vydáno: 14. 7. 2010 14:01
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.