Eko mýty a legendy | Tiskovky.info

Eko mýty a legendy

Česká společnost se čím dál tím více zajímá o „eko“ produkty, které šetří energii, jsou ohleduplné vůči životnímu prostředí. Na této vlně se veze marketing mnoha firem, pro které pojem “eko“ znamená spíše zvedání obratu než šetření peněz a životního prostředí

. „I proto je nedůvěra odborné veřejnosti vůči všemu, co uspoří energii poměrně vysoká,“ říká André Heinlein ze společnosti apolloLED. Jeho kolega Pierre Teichberg dodává: „I proto se na českém trhu těžko prosazují ty technologie, které doopravdy přináší nějaký benefit, jako například LED svítidla“. LEDky jsou opředeny mnoha mýty, které se pokusíme postupně vyvrátit. LED svítidla - zdroje od běžných na první pohled nemusíte poznat – tvarem jsou zaměnitelné se standardními žárovkami či zářivkami. Malé LED diody lze totiž seskupit do jakéhokoliv tvaru, a tudíž lze LED žárovky nebo zářivky bez potíží zašroubovat nebo nasadit do normálně používaných stínidel či svítidel.
Světlo, které LED zdroje vyzařují, je obdobné jako u klasických žárovek. Normální LED světlo se dokonce více podobá světlu dennímu. LED svítidla se vyznačují extrémně dlouhou životností, oproti běžné zářivce se životností 8 000 hodin svícení vydrží LED svítidlo až 50 000 hodin v provozu. Nejdůležitější pro naše peněženky je hlavně až 90 % úspora energie v porovnání LED svítidla a běžně používaným svítidlům. Další výhody vypadají v našem výčtu skoro zbytečně: LED zdroje jsou vysoce odolné vůči nárazům a nešetrnému zacházení, LEDky neobsahují rtuť atd. „Každému, kdo LED svítidlům nedůvěřuje, rádi ukážeme, jak fungují. Naším jediným úkolem je postupně vyvracet všechny mýty praktickými ukázkami a důkazy z provozů, kde již LED svítidla fungují,“ dodává André Heinlein ze společnosti apollo LED.

info o společnosti:
apollo LED, s.r.o. dodává certifikovaná patentovaná LED svítidla, která mají až o 90% nižší spotřebu energií. Hlavními produkty společnosti jsou zářivky „LED TUBES“, bodové osvětlení „LEDSPOTS“, pouliční osvětlení „LED LAMPS“ a stropní osvětlení „LED CEILINGS“.
Mezi její klienty patří evropské logistické areály, hotely, shopping centra, ale i jednotliví spotřebitelé.

Více o společnosti naleznete zde www.apolloled.eu.

Adéla Babišová
a.babisova@centers.cz

Vydáno: 12. 10. 2010 13:12
Kategorie: Reality