ECDL testování budilo na veletrhu Profesia days 2011 velký zájem | Tiskovky.info

ECDL testování budilo na veletrhu Profesia days 2011 velký zájem

Ve dnech 19. a 20. 10. 2011 proběhl v areálu výstaviště v Letňanech veletrh práce Profesia days 2011. Veletrh byl určen jak veřejnosti - uchazečům o práci, tak odborníkům z oblasti rozvoje lidských zdrojů. Akce nabídla návštěvníkům možnost osobního kontaktu se zajímavými zaměstnavateli z různých odvětví. Dále si účastníci mohli vyslechnout zajímavé přednášky a získat větší přehled o možnostech, které dnešní trh práce nabízí. Součástí Profesia Days 2011 byl i praktický tréninkový a testovací program. Velkým hitem letošního veletrhu se stalo interaktivní cvičné testování počítačové gramotnosti podle mezinárodního konceptu ECDL.

ECDL Česká republika, národní autorita v oblasti počítačové gramotnosti a společnost S-COMP Centre CZ s.r.o., odborný partner konference a akreditované testovací středisko ECDL, umožnily návštěvníkům veletrhu absolvovat cvičné testy počítačové gramotnosti ECDL. Testy ECDL (European Computer Driving Licence) využívající mezinárodně jednotné metodiky objektivně prověřují uživatelské znalosti a dovednosti z různých oblastí informačních technologií a umožňují tak uchazečům získat mezinárodně uznávaný doklad počítačové gramotnosti, tzv. řidičský průkaz na počítač. Tento certifikát může poté uchazečům pomoci při dalším vzdělávání a usnadnit jim vstup nejen na český, ale také na evropský trh práce.

Za necelé dva dny trvání veletrhu si cvičný test vyzkoušelo více než 200 osob a v jeho průběhu bylo nutné kapacitu počítačových učeben značně navýšit. Přítomný akreditovaný tester ECDL nejen dohlížel na průběh cvičného testování tak, aby se vše maximálně blížilo podmínkám při ostrých ECDL testech, ale také se po ukončení testu věnoval každému přítomnému několik minut individuálně, aby zhodnotil jeho výsledky a upozornil ho na případné neznalosti v dané problematice. Výsledky cvičných ECDL testů, provedených na veletrhu Profesia Days 2011, potvrdily skutečnost, že má veřejnost v oblasti uživatelských počítačových znalostí a dovedností stále velké nedostatky. Navíc testeři ECDL na místě zaznamenali, že lidé, kteří hledají práci, mají velký problém s identifikací úrovně svých počítačových znalostí. Jeden z motivů, proč se na cvičné testování dostavili, byl zjistit, jaké mají znalosti v oblasti informačních technologií tak, aby tuto dovednost mohli pravdivě uvádět ve svých životopisech. V tomto ohledu jsou testy ECDL jediný objektivní a mezinárodně uznávaný nástroj pro zjištění, zda je uchazeč o zaměstnání počítačově gramotný, či nikoliv.

Veletrhu Profesia days 2011 se zúčastnilo přes 40 vystavovatelů a 15 odborných partnerů. Záštitu nad tuto konferencí převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a mediálními partnery byli Rádio Impuls, televize Óčko, Hospodářské noviny, portál Ihned.cz, HR fórum a další periodika pro personalisty a manažery. Součástí veletrhu byl i tréninkový a testovací program. Veletrh je jedinečný v tom, že je určen všem zájemcům, tedy studentům, pracujícím, nezaměstnaným, ohroženým skupinám na trhu práce, zaměstnavatelům i personálním agenturám, které se během něho společně setkávají a jednají o možné spolupráci.

Michal Krása
Office manager
michal.krasa@grayling.com
www.grayling.cz

Vydáno: 9. 11. 2011 11:50
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Grayling (ověřený zdroj [?])
Grayling patří k předním poradenským společnostem v oboru Public Relations a Public Affairs v České republice. Česká pobočka byla otevřena v roce 1993 a zůstává jednou z mála firem, které zajišťují kompletní portfolio konzultantských služeb s využitím mezinárodních zkušeností tak, aby nabízená řešení co nejlépe vyhovovala místnímu trhu.