EastLink si vybral k vybudování mobilní vysokorychlostní sítě společnost Ericsson | Tiskovky.info

Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) oznámil, že podepsal čtyřletou smlouvu, na jejímž základě se stává jediným dodavatelem radiových přístupových sítí využívajících technologii HSPA+ a technologie další generace firmy EastLink. Ericsson dodá a zprovozní svou radiovou základnovou stanici RBS 6000 podporující více standardů, sítě se spínacími okruhy a paketové sítě, včetně technologií EPC (Evolved Packet Core) a OSS (Operation Support System), a bude poskytovat odborné služby.

„Svým zákazníkům se snažíme poskytovat co nejlepší komfort komunikačních a zábavních služeb,“ prohlásil Matthew MacLellan, prezident firmy Eastlink Wireless. „Modernější typ sítě přinese našim zákazníkům spolehlivější a rychlejší práci a komunikaci.“

Systém RBS 6000 je radiovou základnovou stanicí podporující více standardů (GSM/EDGE, WCDMA/HSPA a LTE), která umožňuje hospodárně poskytovat další generaci služeb vysokorychlostního mobilního připojení, videa a webových aplikací a současně uživatelům zajistit vyšší komfort služeb.

Ericsson působí v Kanadě od roku 1953 a zaměstnává více než 3000 pracovníků. V roce 2010 Ericsson investoval v Kanadě více než 350 milionů kanadských dolarů a řadí se mezi přední investory v oblasti výzkumu a vývoje v zemi. Přibližně 85 % všech mobilních telefonních hovorů v Kanadě je uskutečňováno pomocí technologií od Ericssonu.

Poznámky redaktorům:
Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room
Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.
Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Maria Pošteková
Key Account Manager
maria.postekova@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 31. 8. 2011 13:31
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.