Datové centrum K2 oslavuje první rok úspěšného provozu | Tiskovky.info

Datové centrum K2 oslavuje první rok úspěšného provozu

Ostrava, 1. 6. 2011 – Právě před rokem se spustily nové technologie v Datovém centru K2 společnosti K2 atmitec s.r.o. Za první rok svého fungování projekt potvrdil nejen svoji životaschopnost, ale dokonce předčil očekávání. Na vybudování a provozu datového centra od začátku spolupracují K2 atmitec s.r.o. a společnost GTS Czech.

„Datové centrum K2 jsme vybudovali s vysokými technickými parametry, a proto se stalo unikátním hi-tech projektem nejen v regionu, ale i v celostátním měřítku. Z geografického hlediska je centrum ve spádové oblasti od Varšavy, přes Žilinu, Brno až po Hradec Králové. Vzhledem k portfoliu poskytovaných služeb však nabývá mezinárodního významu. Jedna třetina centra byla obsazená už po půl roce provozu, tedy za polovinu plánované doby. Vybudování Datového centra K2 tedy hodnotíme velmi pozitivně nejen z investičního hlediska, ale především v již zmiňovaném rozsahu poskytovaných služeb našim zákazníkům,“ zhodnotil první rok fungování Datového centra Marek Kučera, výkonný ředitel K2 atmitec.
„Spolupráce na takovémto projektu vyžaduje profesionální přístup všech zúčastněných stran. Od samého začátku hodnotíme spolupráci s K2 jako velmi profesionální a užitečnou, což má velmi pozitivní vliv na naše současné i potenciální zákazníky,“ doplnil Pavel Brabenec, ředitel divize marketingu GTS Czech.
Úspěšnou spolupráci a zájem klientů potvrzuje také dohoda obou společností na rozšíření Datového centra K2 a spuštění třetího datového sálu. Ten je opět určen pro všechny společnosti, které plánují využívat nejmodernější cloudové služby.
Nově otevřený datový sál ostravského centra je postavený s využitím nejnovějších technologií a nabízí kapacitu 30 racků se samostatnou přípravnou pro zákazníky. Všechny technologie jsou vybudovány ve standardu Tier III nebo Tier IV. Sál využívá systém zastřešené studené uličky a umožňuje tak v porovnání s jinými datovými centry vyšší efektivitu využití zdrojů.
K potřebám zákazníků ještě Marek Kučera dodává: „Požadavky zákazníků i průměrná doba implementace se odvíjejí od typu vybrané služby. Pokud si zákazník Datového centra K2 přeje housing, zajímají jej především bezpečnostní opatření a možnosti zálohování. V případě outsourcingu je kladen důraz na dostupnost a kapacitu. U cloudu zase na možnosti dané služby, například které aplikace lze využívat atd. Díky multifunkčnosti Datového centra K2 jsme tyto individuální potřeby schopni zajistit.“

O společnosti K2 atmitec
Společnost K2 atmitec s.r.o. vznikla v roce 1991 a po dlouholetém působení na trhu informačních technologií patří mezi přední výrobce a dodavatele informačních systémů. Postupem času společnost rozšířila pole své působnosti a nyní se na trhu profiluje jako dodavatel komplexních ICT řešení šitých na míru zákazníka. Společnost zaměstnává špičkové programátory, vysoce kvalitní projektové manažery a konzultanty, kteří profesionálně řídí implementaci do prostředí zákazníka. V současnosti pracuje jen s IS K2 cca 10 000 uživatelů v rozmanitých společnostech v různých zemích světa. Více informací na www.K2atmitec.cz.

O společnosti GTS Czech
Společnost GTS Czech je celonárodní telekomunikační operátor, který poskytuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových a internetových služeb. Vznikla jako GTS Novera v roce 2005 spojením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů GTS CZECH a Aliatel. V roce 2006 pak úspěšně dokončila akvizici dalších telekomunikačních operátorů působících na českém trhu - společností Contactel, Telenor Networks a Nextra. V říjnu 2010 pak změnila jméno na GTS Czech. Je součástí silného mezinárodního telekomunikačního uskupení GTS Central European Holding B. V., které je předním poskytovatelem telekomunikačních služeb
ve středoevropském regionu. Společnost GTS Czech má v současnosti přibližně 500 zaměstnanců.

Marek Hadra
PR Director
hadra@aetna.cz

Vydáno: 2. 6. 2011 16:50
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: AETNA, spol. s r. o. (ověřený zdroj [?])
Poskytujeme komplexní služby v oblasti marketingu a PR.