Ďalší krok v komunikácii medzi zariadeniami (M2M) s firmou Telenor Connexion | Tiskovky.info

Ďalší krok v komunikácii medzi zariadeniami (M2M) s firmou Telenor Connexion

• Technológia firmy Telenor Connexion posilní ponuku M2M komunikácie od Ericssonu. • Telenor Connexion bude prvým zákazníkom Ericssonu, ktorý využije platformu na prepojenie zariadení (Device Connection Platform). Táto služba umožní mobilným operátorom ponúknuť M2M (Machine to Machine, zariadenie k zariadeniu) pripojenie aj na iných zariadeniach ako sú smartfóny a laptopy. • Obchodný model Software ako služba v cloud prostredí minimalizuje vstupné bariéry.

Ericsson (NASDAQ:ERIC) podpísal zmluvu, ktorou získava M2M (machine-to-machine) technologickú platformu spoločnosti Telenor Connexion. Ericsson má ambíciu byť hybnou silou na trhu M2M komunikácie a vďaka tejto akvizícii rozšíri spoločnosť svoju ponuku o hodnotnú technológiu. Súčasne získa know-how v podobe jedenástich zamestnancov, ktorých transfer do Ericssonu je súčasťou zmluvy.
Spoločnosť Telenor Connexion plne vlastní skupina Telenor Group, jeden z najväčších mobilných operátorov na svete s 203 miliónmi mobilných užívateľov. Telenor Connexion sa tiež stane prvým zákazníkom využívajúcim platformu na prepojenie zariadení , ktorú Ericsson uviedol na Svetovom kongrese mobilných technológií vo februári. Platformu na prepojenie zariadení ponúka telekomunikačným operátorom nástroj pre nastavenie na mieru šitých M2M služieb pre firemných zákazníkov. Na trh sa uvádza spolu s obchodným modelom Software ako služba, vďaka ktorému sú počiatočné investície do technológie nízke a nástup na trh rýchly.
Mobilné pripojenie sa používa vo viacerých M2M riešeniach, akými sú napríklad inteligentné meracie zariadenia a správa vozového parku. Je užitočné pre všetky produkty, ktorých softvér je možné ľahko aktualizovať v prípade, že sú pripojené k mobilnej sieti.
Per Simonsen, CEO spoločnosti Telenor Connexion povedal: „M2M riešenia sa dali do pohybu a trh je oveľa vyspelejší v porovnaní s obdobím, keď sme budovali Telenor Connexion v roku 2008. Vďaka našej ponuke využívajúcej platformu od Ericssonu môžeme sústrediť svoje zdroje na služby s pridanou hodnotou, na skvalitnené a zákazníkom prispôsobené produkty a partnerstvá, aby sme ďalej posilnili svoju pozíciu lídra v poskytovaní špičkových podnikových M2M riešení a životne kritické aplikácie.“
Akvizícia nepodlieha schváleniu úradov, ale musí byť pred ukončením zmluvne dohodnutá. O akvizícii neboli oznámené žiadne finančné podrobnosti.

POZNÁMKY PRE VYDAVATEĽOV:
Ericsson je svetovým lídrom v poskytovaní technológií a služieb pre telekomunikačných operátorov. Ericsson je lídrom v 2G, 3G a 4G mobilných technológiách a poskytuje podporu pre siete s viac ako 2 miliardami užívateľov. Okrem toho má spoločnosť vedúcu pozíciu aj v dodávaní riadených služieb. Portfólio firmy zahŕňa infraštruktúry mobilnej a pevnej siete, telekomunikačné služby, software, širokopásmové a multimediálne riešenia pre operátorov, firmy a mediálny priemysel. Spoločný podnik Sony Ericsson a ST-Ericsson ponúka zákazníkom moderné osobné mobilné zariadenia.
Ericsson presadzuje svoju víziu „byť hybnou silou celosvetovej komunikácie“ prostredníctvom inovácií, moderných technológií a trvalo udržateľných biznis riešení. Ericsson pôsobí v 175 krajinách a 80 000 zamestnancov spoločnosti vytvorilo v roku 2009 príjem SEK 206.5 mld. (USD 27.1 mld.). Firma bola založená v roku 1876 a jej centrála je vo švédskom Štokholme. Akcie Ericssonu sú kótované na burzách OMX NASDAQ v Štokholme a NASDAQ v New Yorku.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Karel Kapinus
Managigng Partner
karel.kapinus@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 28. 4. 2011 12:52
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.