CS LINK ZVYŠUJE KAPACITU NA SATELITECH ASTRA PRO HD a SD VYSÍLÁNÍ | Tiskovky.info

CS LINK ZVYŠUJE KAPACITU NA SATELITECH ASTRA PRO HD a SD VYSÍLÁNÍ

Praha, 17. června 2009: SES ASTRA, součást společnosti SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila, že česká satelitní platforma CS Link navýšila svoji satelitní kapacitu na primární orbitální pozici ASTRA na 23,5 stupně východní délky, a to prostřednictvím dodatečného transpondéru. Nová kapacita bude použita pro vysílání rozšířené programové nabídky v HD i SD formátu. CS Link nyní vysílá v České republice více než 30 digitálních TV a 13 rádiových programů pro 350.000 zákazníků . Podle nové smlouvy bude CS Link využívat už čtyři transpondéry satelitního systému ASTRA.

SES ASTRA na svojí orbitální pozici 23,5°východně úspěšně buduje novou základnu pro přímé vysílání pro domácnosti (DTH – Direct-to-Home). Z této pozice dnes satelity ASTRA 3A, ASTRA 1E a ASTRA 1G obsluhují přímo nebo přes kabelové sítě zákazníky ve střední Evropě, zemích Beneluxu a v Německu a nabízejí také vysokorychlostní širokopásmovou službu ASTRA2Connect.

Pomocí jednoduchého technického zařízení, Duo LNB konvertoru (tzv. monoblok), mohou satelitní domácnosti značně rozšířit svůj výběr mezinárodních bezplatně vysílaných programů a přijímat přes jednu parabolu souběžně programy ze dvou satelitních pozic ASTRA – 19,2°a 23,5°východní délky.

„Zvýšení kapacity společnosti CS Link na systému ASTRA dále posiluje naši pozici na trzích ve střední a východní Evropě a potvrzuje náš názor, že tyto trhy pokračují ve svém dynamickém vývoji,“ říká Alexander Oudendijk, obchodní ředitel ve společnosti SES ASTRA.

„Jsme rádi, že jsme mohli rozšířit naši spolupráci se SES ASTRA,“ říká Daniel Klička, generální ředitel společnosti Mediavision, která provozuje službu CS Link. „Díky větší kapacitě jsme schopni přidat nové HD služby, zejména vysílání Nova HD, a dále zvýšit přitažlivost platformy CS Link.“

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 17. 6. 2009 11:20
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.