Citrix „Open Door“ pro uživatele VMware | Tiskovky.info

Citrix „Open Door“ pro uživatele VMware

Citrix vyhlašuje projekt „Open Door“ pro zákazníky, kteří přecházejí z VMware na XenServer nebo Hyper-V Díky nabídce nástrojů pro přechod na Citrix XenServer používá nyní tuto platformu 20 procent firem ze žebříčku Fortune 500

Česká republika, 19. října 2009 – Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) představil nový program, nazvaný Projekt „Open Door“, který nabízí pokročilou správu virtualizace spolu s bezplatnou podporou, školením a konverzními nástroji
pro zákazníky nahrazující VMware ESX nebo vSphere na svých serverech řešením Citrix® XenServer™ nebo Microsoft® Windows® Server 2008 Hyper-V™. V současné době provozuje různé hypervisory více než 70 procent firemních zákazníků1 a poptávka po virtualizačních platformách Hyper-V a Citrix XenServer neustále roste. Podle aktuálních údajů se počet velkých firemních zákazníků, kteří si aktivovali XenServer pro provozní nasazení, během uplynulých 30 dnů více než zdvojnásobil a představuje nyní 20 procent firem ze světového žebříčku Fortune 500. Projekt „Open Door“ usnadňuje situaci zákazníkům, kteří chtějí přejít z dosavadních VMware serverů na rychle se rozšiřující platformy XenServer a Hyper-V, nabídkou pokročilé správy virtualizace pro obě prostředí spolu s bezplatnou podporou, školením
a konverzními nástroji pro maximální usnadnění tohoto přechodu.
„XenServer a Hyper-V jsou dnes nepochybně nejrychleji rostoucími virtualizačními platformami, přičemž každá z nich míří na jinou skupinu uživatelů,“ řekl N. Louis Shipley, viceprezident a generální ředitel produktové skupiny XenServer společnosti Citrix. „S tím, jak cena virtualizačních řešení od jiných výrobců neustále roste, převádí stále více firemních zákazníků část svých provozních serverů na virtualizační platformy Citrixu a Microsoftu. Projekt „Open Door“ pomáhá těmto zákazníkům zvýšit efektivitu a flexibilitu datových center nabídkou pokročilé správy virtualizace prostřednictvím našeho řešení „Citrix Essentials for XenServer“ a „Citrix Essentials for Hyper-V“ a také nabídkou pomoci, aby byl přechod hladký, snadný a ekonomicky výhodný. Dnes, kdy je k dispozici více virtualizačních prostředků, než kdykoli předtím, se snažíme povzbudit zákazníky, aby se porozhlédli na trhu a vybrali si nejvhodnější řešení podle svých potřeb.“
Představení projektu „Open Door“
Projekt „Open Door“ pomáhá zajistit zákazníkům, kteří se rozhodnou vybavit svá datová centra produkty XenServer nebo Hyper-V, hladký přechod z jejich dosavadní platformy. Zákazníci, kteří přejdou do konce března 2010 z dosavadních VMware serverů na XenServer nebo Hyper-V a přidají k nim Citrix Essentials™ pro pokročilou správu virtualizace, získají od Citrixu zcela zdarma dodatečnou technickou podporu, školení a konverzní nástroje.
Citrix Essentials obohacuje platformy XenServer a Hyper-V přidáním technologie Citrix® StorageLink™ pro integraci s řešeními pro ukládání dat od třetích stran, automatizované správy testovacího i provozního prostředí a dynamického vyrovnávání zátěže. Tato kombinace umožňuje rozsáhlou interoperabilitu, která zákazníkům usnadňuje správu virtuálních strojů v heterogenních virtualizačních prostředích během celého životního cyklu aplikace, od vývoje a testování
až po provozní nasazení.
Zákazníci v celém světě přecházejí na XenServer
Nynější využívání platformy XenServer2 u jedné pětiny firemních zákazníků znamená rychlý růst jejího provozního nasazení ve všech průmyslových odvětvích. Podle Burton Group poskytuje Citrix XenServer spolu Citrix Essentials 100 procent požadovaných funkcí pro nasazení ve firemním provozu. Po převedení serverů z dražších řešení na XenServer zákazníci zjistili, že získali nejen výkonné špičkové virtualizační řešení za mnohem nižší cenu, ale že jsou také lépe připraveni
na budoucí rozvoj svých virtualizačních infrastruktur pro přicházející vlnu cloud computingu. Zákazníci, kteří se v poslední době rozhodli přejít na XenServer, reprezentují firmy všech velikostí napříč různými obory.
Podrobnosti o programu
Celosvětová podpora projektu „Open Door“ potrvá od 1. října 2009 do 31. března 2010. Zákazníci, kteří vyřadí z provozu pět nebo více serverů s VMware vSphere 4 nebo VI3 a nahradí je řešeními XenServer nebo Hyper-V spolu s Citrix Essentials, obdrží následující:
• Bezplatný balíček technické podpory pro pět případů (5 po 8 hodinách)
za každých pět konvertovaných serverů
• Poukázku na šest hodin on-line školení za každých pět konvertovaných serverů
• Bezplatné konverzní nástroje pro hladký převod virtuálních strojů z VMware do prostředí XenServer nebo Hyper-V

Pro získání dalších informací navštivte http://www.citrix.com/opendoor.

1. Virtualization Management Research Series, Focus Research, 2009
2. Virtualization Market Dynamics Survey, Centrify, 2009

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem technologií pro virtualizaci, počítačové sítě a poskytování softwaru jako služby pro více než 230 000 organizací na celém světě. Jeho rodiny produktů Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) a Citrix Online Services radikálně zjednodušují používání počítačů milionům uživatelů, kterým poskytují aplikace jako službu na vyžádání v libovolném místě a na libovolném zařízení. Mezi zákazníky Citrixu patří největší světové internetové společnosti, 99% společností z žebříčku Fortune Global 500a stovky tisíc malých a středních podniků z celého světa. Citrix udržuje partnerské vztahy s více než 10 000 společnostmi ve více než 100 zemích. Společnost Citrix byla založena v roce 1989 a v roce 2008 dosáhla příjmu 1,6 miliardy dolarů.

Pro investory Citrixu
Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“
v souladu s ustanoveními podle části 27A amerického zákona o cenných papírech (Securities Act) z roku 1933 a části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchance Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato prohlášení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojených s produkty, jejich vývojem, integrací a distribucí, poptávkou po produktech a zajištěním výroby, přijetím nových produktů u uživatelů, ekonomickými
a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy Citrixu, akvizičními a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací
o očekávaném vývoji, obsažených v této tiskové zprávě nebo týkajících se zde zveřejněných prohlášení.
Plánování a vývoj jakýchkoli popisovaných vlastností a funkcí produktů a načasování jejich uvedení na trh zůstává výlučně v naší kompetenci a může být bez upozornění nebo konzultace změněno. Poskytované informace jsou pouze orientační a nejsou závazkem, slibem ani zákonnou povinností dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkci a nemělo by se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu, ani by neměly být začleňovány do žádného kontraktu.

Citrix®, Citrix Cloud Center™, Citrix Delivery Center™, Citrix Essentials™, StorageLink™ a XenServer™ jsou ochranné známky společnosti Citrix Systems, Inc. anebo jedné či více jejích poboček, a mohou být registrovány u amerického úřadu U. S. Patent and Trademark Office a také v jiných zemích. Všechny ostatní ochranné známky a registrované ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 19. 10. 2009 16:05
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.