Citrix cenová politika přináší licenční flexibilitu | Tiskovky.info

Citrix cenová politika přináší licenční flexibilitu

Cenový model „PAY-AS-YOU-GROW“ pro Citrix NetScaler umožňuje zákazníkům kupovat jen to, co skutečně potřebují Jednoduchá cenová politika umožňuje platit jen za potřebný výkon, chránit investice a eliminovat nákladné upgrady hardwaru

Česká republika, Praha, 23. 11. 2009 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS)
oznámil nový průkopnický cenový model „Pay-as-You-Grow“ (Plaťte podle svého růstu) pro svoji řadu produktů Citrix® NetScaler®, která slouží
pro urychlení aplikací, vyrovnávání zátěže sítě a zabezpečení webu. Většina síťových systémů potřebuje pro rozšíření své kapacity a funkčnosti nákladnou výměnu hardwaru, což často nutí zákazníky, aby síť předimenzovali a platili
za víc, než v daném okamžiku potřebují. Nový cenový model „Pay-as-You-Grow“ od Citrixu tuto závislost ruší a umožňuje zákazníkům, aby kupovali jen to, co dnes potřebují, s vědomím, že mohou svoji síť v případě potřeby kdykoli snadno vylepšit pouhým nákupem softwarové licence. Toto flexibilní stanovení ceny se vztahuje jak na vysoce výkonná hardwarová zařízení NetScaler® MPX™, tak na nová softwarová virtuální zařízení NetScaler® VPX™. Namísto rozhodování o nákupu na základě nepříliš spolehlivých prognóz nárůstu síťového provozu si mohou nyní zákazníci s NetScalerem koupit síťové řešení, které odpovídá jejich požadavkům na výkon a kapacitu pro nejbližší období,
a přitom mít jistotu, že mohou svoji síť v budoucnu snadno a rychle vylepšit bez nákladné výměny hardwaru. Nová licenční flexibilita dělá z NetScaleru ideální doplněk virtualizace serverů a umožňuje uživatelům škálovat celkovou kapacitu datového centra tím nejefektivnějším možným způsobem.
Na možnost škálování infrastruktury se mohou spolehnout také firmy, ve kterých se provozní požadavky stále mění. „Předvídání požadavků na výkon datového centra je pro každou velkou firmu ožehavá záležitost, zvláště když je požadována vyšší dynamičnost firemních sítí,“ řekl Zeeshan Sabir, ředitel pro informační technologie
v Qualcomm Incorporated. „Cenový model Pay-as-You-Grow pro Citrix NetScaler nabízí některé nové zajímavé možnosti účelného využití prostředků, které mohou pomoci zjednodušit proces pořizování hardwaru.“
„Zákazníci, jejichž rozpočet na IT zůstává vzhledem k dnešní makroekonomické nejistotě dost přiškrcený, vítají každý směr vývoje, který jim zajistí lepší ochranu investic,“ řekla Cindy Borovick z IDC. „Odblokování síťového výkonu prostřednictvím licenčních upgradů přináší výhodu, které byla dosud vyhrazena softwarovým produktům, a aplikuje ji na strategickou část síťového trhu.“
Kromě lepší ochrany investic pro firemní zákazníky je cenový systém NetScaler Pay-as-You-Grow obzvláště vhodný pro prostředí cloud computingu. Umožňuje provozovatelům cloudových služeb rychlé a cenově dostupné rozšíření jejich infrastruktury tak, jak to budou vyžadovat nároky na výkon a kapacitu, bez rozsáhlých fixních nákladů a přerušení fungování služeb při upgradech hardwaru. Jedinečné spojení vysoce výkonných hardwarových zařízení Citrix NetScaler MPX
a softwarových virtuálních zařízení NetScaler VPX umožňuje poskytovatelům cloudových služeb vybudovat velmi flexibilní infrastrukturu, která dokáže pokrýt požadavky na poskytování aplikací každého jednotlivého uživatele cloudu a zajistit maximální využití výkonu a škálovatelnost.
„Výhody cenového modelu NetScaler Pay-as-You-Grow vyniknou zejména v dnešních náročných ekonomických podmínkách, kde ochrana investic hraje mimořádně důležitou roli při správě omezených IT rozpočtů,“ řekl Klaus Oestermann, viceprezident a generální ředitel skupiny Citrix NetScaler Product Group. „Flexibilita
a snadná škálovatelnost pomocí tohoto adaptabilního licencování mění zcela zásadně způsob, jakým mohou firmy plánovat svoje síťové kapacity a nákupy síťových řešení.“
Cena a dostupnost
Cenový model Pay-as-You-Grow je možné využívat od 18. 11. 2009 pro všechna virtuální zařízení NetScaler VPX a také pro hardwarová zařízení NetScaler MPX 7500, MPX 9500, MPX 10500 a MPX 12500. Zákazníci mohou zakoupit upgradovací licence prostřednictvím libovolného autorizovaného obchodního zástupce se statutem Citrix Solution Advisor.

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem technologií
pro virtualizaci, počítačové sítě a poskytování softwaru jako služby pro více než
230 000 organizací na celém světě. Jeho rodiny produktů Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) a Citrix Online Services radikálně zjednodušují používání počítačů milionům uživatelů, kterým poskytují aplikace jako službu na vyžádání v libovolném místě
a na libovolném zařízení. Mezi zákazníky Citrixu patří největší světové internetové společnosti,
99 % společností z žebříčku Fortune Global 500 a stovky tisíc malých a středních podniků z celého světa. Citrix udržuje partnerské vztahy s více než 10 000 společnostmi ve více než 100 zemích. Společnost Citrix byla založena v roce 1989 a v roce 2008 dosáhla příjmu
1,6 miliardy dolarů.

Pro investory Citrixu
Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“
v souladu s ustanoveními podle části 27A amerického zákona o cenných papírech (Securities Act) z roku 1933 a části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchance Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato prohlášení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojenýchs produkty, jejich vývojem, integrací a distribucí, poptávkou
po produktech a zajištěním výroby, přijetím nových produktů u uživatelů, ekonomickými
a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy Citrixu, akvizičními
a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací o očekávaném vývoji, obsažených v této tiskové zprávě nebo týkajících se zde zveřejněných prohlášení.
Plánování a vývoj jakýchkoli popisovaných vlastností a funkcí produktů a načasování jejich uvedení na trh zůstává výlučně v naší kompetenci a může být bez upozornění nebo konzultace změněno. Poskytované informace jsou pouze orientační a nejsou závazkem, slibem ani zákonnou povinností dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkci a nemělo by se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu, ani by neměly být začleňovány do žádného kontraktu.

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 23. 11. 2009 13:51
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.