Český přípravek na hojení ran Hyiodine se připravuje na britský trh | Tiskovky.info

Český přípravek na hojení ran Hyiodine se připravuje na britský trh

Od ledna poběží nová klinická studie zaměřená na opětovné prověření kvalit zavedeného prostředku na hojení ran – Hyiodine. Studie má sloužit britskému zdravotnímu systému, který bude rozhodovat o zařazení Hyiodine mezi hrazená léčiva. Velká Británie by tak následovala příklad Rakouska, kde už zdravotní pojišťovny Hyiodine při léčbě chronických a infikovaných ran ze 100 % hradí.

Český přípravek Hyiodine, patentovaný ve více než 90 zemích celého světa, pomáhá při hojení komplikovaných ran. Obsahuje aktivní látku kyselinu hyaluronovou, díky které se daří výrazně zkrátit dobu terapie. Vývoj tohoto prostředku začal v roce 2002 ve společnosti Contipro C, která je významným světovým producentem kyseliny hyaluronové. První klinické testy byly provedeny ve spolupráci s gerontologickou klinikou Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V roce 2003 byl Hyiodine registrován jako zdravotnický prostředek a od roku 2004 se vyrábí v Dolní Dobrouči, sídle společnosti Contipro. Nyní se prodává ve 12 zemích po celém světě, v dalších 8 zemích probíhají jeho registrace. Lékaři v USA, kteří měli možnost přípravek testovat, ho pro jeho výborné účinky nazývají „tekutým zlatem“.

Cílem výzkumné studie, organizované ve spolupráci s několika zdravotnickými pracovišti v ČR, je porovnat účinky Hyiodine při hojení různých typů ran, např. bércových vředů, diabetických vředů nebo proleženin. „Hyiodine je přípravek, který vykazuje velmi dobré léčebné výsledky. Používáme jej u našich pacientů již pět let a můžeme potvrdit, že jeho účinnost je vynikající,“ popisuje kvality Hyiodine prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc., z Fakultní nemocnice Hradec Králové.

„Naše společnost stojí na výzkumu a vývoji, klinické studie jsou proto nedílnou součástí naší práce,“ říká generální ředitel holdingu Contipro Group Vladimír Velebný. K té právě startující, jejíž výsledky by měly být známy koncem letošního května, pak dodává: „Od této studie si slibujeme potvrzení kvality našeho produktu, které povede k prosazení na trhu ve Velké Británii.“

Společnost Contipro C, která Hyiodine vyrábí, je členem holdingu Contipro Group, s. r. o., se sídlem v Dolní Dobrouči (okres Ústí nad Orlicí). Společnost založil v roce 1990 RNDr. Vladimír Velebný, CSc., který do té doby pracoval ve výzkumu tkání cév a pokožky, společně s ing. Petrem Pinkasem. Společnost se zaměřuje na výzkum a vývoj fermentační technologie, molekulární biologie a genetiky a také fyzikální chemie roztoků biopolymerů. Vedle výrobků a produktů pro farmaceutický průmysl se Contipro specializuje na výrobky určené pro kosmetický průmysl a výživu. Holding Contipro Group v současnosti zaměstnává 160 zaměstnanců a v roce 2009 měl obrat 9,5 mil. euro. Je jedním z největších producentů kyseliny hyaluronové na světě. Své výrobky prodává v 36 státech světa. V roce 2009 získal titul INVESTOR roku 2008, pravidelně vyhlašovaný společností CzechInvest.

V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte:
Mgr. Ondřej Kopecký, agentura MARCO/BBN, ondrej.kopecky@marco.eu, tel.: 777 797 385.

Ondřej Kopecký
ondrej.kopecky@marco.eu

Vydáno: 20. 1. 2010 15:53
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: MARCO reklamní agentura, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
MARCO/BBN - komunikační full servisová agentura. Součástí globální komunikační sítě BBN. Specializované divize: MARCO Public Relations (kancelář Brno), MARCO Event Marketing (kancelář Brno), MARCO International (kancelář Praha), MARCO creative (webdesign, multimedia, kancelář Brno), Oddělení promotion a produkce v reklamě (členství v Mezinárodní organizaci PSI, kancelář Brno).