České dobíjecí stanice MICOS VOLTDRIVE posloužily účastníkům mezinárodní expedice elektromobilů WAVE 2011 | Tiskovky.info

Divize TELCOM společnosti MICOS, tradiční poskytovatel řešení pro telekomunikační, datové a energetické sítě, dodala dobíjecí stanice pro závěrečný úsek mezinárodní expedice elektromobilů WAVE 2011, který vedl územím České republiky. Cestu z Paříže do Prahy dlouhou 2800 kilometrů a vedoucí přes osm evropských zemí zorganizoval Louis Palmer, jenž se v roce 2008 proslavil cestou kolem světa ve svém vozidle na solární pohon. Dvoutýdenní putování bylo v neděli 25. 9. zakončeno v Praze na Staroměstském náměstí.

Tuzemská část expedice měla společné zastávky pelotonu v Brně, Jihlavě a Praze, kde byl cíl celé cesty. Ve všech uvedených městech měly zúčastněné týmy k dispozici dobíjecí stanice MICOS VOLTDRIVE.

„V České republice jsme díky těmto dobíjecím stanicím mohli spolu s dalšími účastníky bez problémů nabíjet akumulátory několika vozidel najednou. V některých jiných zemích to během naší cesty bylo poněkud komplikovanější,“ uvedl na včerejší tiskové konferenci Mario Vögeli ze švýcarského týmu Ökozentrum Langenbruck, jehož elektromobil nazvaný Smile vzbuzoval pozornost neotřelým designem a získal cenu pro „nejsympatičtější“ vůz ze všech zúčastněných.

„Vážíme si toho, že jsme mohli prakticky podpořit tuto vizionářskou akci, a těší nás, že účastníci i organizátoři si kvalitu našich dobíjecích stanic pochvalovali,“ prohlásil Ladislav Mahn, ředitel divize TELCOM společnosti MICOS.

Akce WAVE 2011 (World Advanced Vehicle Expedition) odstartovala 11. září z Paříže. Zúčastnilo se jí dohromady 25 posádek elektromobilů včetně českého týmu s vozem Škoda Superb upraveným na elektrický pohon. Trasa vedla osmi zeměmi, měřila 2800 kilometrů a měla celkem 30 zastávek. Cílem cesty bylo názorně předvést, že se současnou technologií lze jet „potichu a čistě“ napříč Evropou a že udržitelná, bez fosilních paliv poháněná mobilita je již dnes možná.

Dobíjecí stanice MICOS VOLTDRIVE jsou instalovány už v několika velkých městech České republiky včetně Prahy. Odborníci divize TELCOM, která sídlí v průmyslové zóně města Prostějov, věnovali jejich vývoji a testování značnou pozornost. Tyto dobíjecí stanice se vyznačují variabilitou a bezpečností a jsou certifikovány pro zapojení do elektrické distribuční sítě. Více na www.voltdrive.com

David Čapek
d.capek@liberal-agency.cz

Vydáno: 26. 9. 2011 15:00