Červená kniha odhaluje původ teorií psychoanalytika Carla Gustava Junga | Tiskovky.info

Červená kniha odhaluje původ teorií psychoanalytika Carla Gustava Junga

Česky poprvé tento týden vyšla mimořádná Červená kniha. Poprvé světlo světa spatřila teprve loni na podzim. Jejím autorem je uznávaný psychoanalytik Carl Gustav Jung.

Autor na knize začal pracovat v roce 1913 a pokračoval dalších šestnáct let. V té době procházel osobní krizí, prožíval apokalyptické vize, slyšel hlasy, obával se dokonce i psychické nemoci. Rozhodl se s těmito stavy bojovat tak, že se jim oddával v aktivní imaginaci a ztvárňoval je jak písmem, tak malbami. Tato cesta do jeho nitra mu pomohla odhalit nové postupy v psychoanalytické praxi. Tady mají původ jeho zásadní teorie o archetypech a kolektivním nevědomí...

Jung knihu nikdy nevydal z obavy o svoji vědeckou reputaci. Po smrti byla uložena do trezoru švýcarské Union banky, kde ležela až do roku 2000, kdy se podařilo britskému historikovi lékařství profesoru Sonu Shamdasanimu domluvit s dědici na jejím vydání. Poprvé vyšla v USA v říjnu 2009.

Unikátní knihu u nás vydalo nakladatelství Portál. První část knihy obsahuje faksimile Jungova textu včetně ilustrací, druhá část přináší český překlad včetně odborného komentáře. Z anglického vydání knihu přeložili Petr Babka, Jolana Bucková, Hana Drábková a Petr Patočka, má 372 stran a stojí 3850,- korun.

Příští týden přijede do Prahy podpořit české vydání sám editor Sonu Shamdasani. Ve čtvrtek 21. října od 15:30 hod. vystoupí na odborném sympoziu, které pořádá Portál společně s Českomoravskou psychologickou společností.

Novinářům bude profesor Shamdasani k dispozici na tiskové konferenci, která proběhne 22. října od 11 hod. v Domě knihy Kanzelsberger v Praze na Václavském náměstí 4.

Podrobnější informace o Červené knize najdete na www.cervenakniha.cz.

V případě zájmu o další informace nebo o registraci na tiskovku kontaktujte vedoucí marketingu nakladatelství Portál paní Jitku Pourovou, tel. 724-635-671, mail pourova@portal.cz.

Zdeněk Fekar
marketing & public relations
zfekar@kanzelsberger.cz
(+420)775599024