BlomURBEX™, platforma geoserveru společnosti Blom, obsahuje mnoho nástrojů a rozhraní pro přístup k bohatému obsahu BlomURBEX a nabízí tak zajímavá řešení s vysokou přidanou hodnotou. Jedním z nejrozvinutějších nástrojů je JavaScript API. Toto API rozhraní nabízí integrované ovládání mapy, které zpracovává všechny naše datové soubory včetně šikmých snímků, a plně využívá výkonnost geoserveru BlomURBEX™. BlomURBEX JavaScript API je doporučený nástroj pro webové vývojáře a zákazníky, jako jsou např. Guia Repsol nebo Via Michelin, kteří jej momentálně používají na jejich webových stránkách spravujících tisíce přístupů denně.

• nové ikony a rozvržení ovládání mapy převzaté z aplikace BlomWEB Viewer™
• API pro plánování trasy včetně výběru nejkratší/nejrychlejší trasy pěšky nebo autem. Tuto službu poskytují partneři společnosti Blom UbiEst a OnYourMap
• nové funkce měření na svislých plochách
• nové funkce k získání informací o uživateli:
- získání dat dostupných o základních vrstvách
- získání dat dostupných o pomocných vrstvách
- získání dat dostupných o vrstvě BlomSTREET
• dva nové parametry pro získání dostupných dat pro uživatele - rok kdy byla data pořízena a jejich rozsah
• nová API pro správu POI – bodů zájmu
• nová funkce poznámek, které umožňují zobrazování bodů, křivek, polygonů a textu na mapách
• nový ovladač pro kreslení kružnic na obrazovce
• při funkci měření se zobrazuje jen jedno desetinné číslo

Ing. Jan Sirotek, MBA
Ředitel pro mezinárodní obchod CEE
info.cz@blomasa.com
www.blom.cz

Vydáno: 13. 12. 2011 9:25
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Blom Czech Republic (ověřený zdroj [?])
Blom je největší evropskou firmou zabývající se sběrem a zpracováním velmi přesných geo-prostorových dat a vývojem softwarových aplikací a služeb založených na těchto datech. Vlastníme a poskytuje jedinečnou evropskou databázi leteckých snímků, map a 3D modelů. Nabízíme služby, data a řešení pro zákazníky z oblasti státního i privátního sektoru. Společně se svými partnery vytváříme off-line i on-line aplikace a navigační řešení využívající naší rozsáhlé panevropské databáze geo-prostorových dat.

Blom má více než 1.000 zaměstnanců a pobočky ve 24 zemích. Hlavní sídlo společnosti se nachází v Oslu, Norsko. Společnost Blom je kotována na burze v Oslu (ticker BLO).

Blom Group se zaměřuje na dvě hlavní oblasti Blom Informační služby a Blom Geo-inženýrské služby.

Blom působí v České republice aktivně již od roku 2009. Před tím zde realizoval několik projektů formou subdodávek. V létě 2010 byla otevřena v Brně samostatná kancelář a založena firma Blom Czech Republic.
Blom na českém trhu nabízí kompletní spektrum služeb v oblasti fotogrammetrie, laserového skenování, geodézie a katastru.
Vedoucím české kanceláře je Ing. Jan Sirotek, MBA, ředitel pro mezinárodní obchod ve střední a východně Evropě.