Benzina se mění | Tiskovky.info

Benzina se mění

Novou reklamní kampaň na představení a podporu značky prémiových čerpacích stanic Benzina plus a jejích služeb spouští 3. března 2008 společnost Benzina.

Praha, 3. března 2008 – Kreativní myšlenka kampaně je postavena na prvním úspěšném přeletu Ing. Jana Kašpara z Pardubic do Prahy, který se uskutečnil v roce 1911. Postava tohoto prvního aviatika vystupuje ve všech třech televizních spotech, které jsou součástí kampaně. Televizní kampaň bude podpořena také bigboardy na dálnicích a komunikacích první třídy a inzercí v denním tisku a vybraných společenských titulech. Sloganem celé kampaně je „Měníme se v čase“.

„Prostřednictvím kampaně bychom rádi navázali na tradici české značky, zároveň bychom však chtěli zákazníkům říci, že jsme učinili již dlouho očekávaný krok vpřed a že se nyní dokážeme vyrovnat s naší konkurencí a v některých oblastech ji i předčít,“ říká Veronika Vlášková, marketingová ředitelka Benziny, která za projektem kampaně stojí.

Každý ze spotů televizní kampaně představuje jeden ze tří základních pilířů, které utvářejí značku Benzina plus - prémiová paliva Verva, nabídka občerstvení a kvalitní služby. Z TV spotů se divák úsměvnou formou dozví o nově zrekonstruovaných čerpacích stanicích Benzina plus. Seznámí se se špičkovými mycími linkami, nahlédne do interiérů Benziny plus, navštíví gastro zařízení s širokou nabídkou kvalitní čerstvé kávy a chutných křupavých sendvičů. Všechny tři spoty jsou samozřejmě zaměřeny také na propagaci značky Benzina plus jako takové.

Printová kampaň bude obohacena i o dárek pro čtenáře. V některých titulech bude umístěn kupon na kávu zdarma či hrací kartu s již předlepenou hrací známkou, po jejímž kompletním vyplněním mohou zákazníci Benziny získat zajímavé dárky. Od března totiž startuje i nová promo kampaň, jež na místo tradičních DVD nabídne plyšová zvířátka, modely aut či sportovní taštičky.

Pro milovníky internetu jsou připraveny nové webové stránky Benzina plus www.benzinaplus.cz, kde se všichni dozvědí vyčerpávající informace o produktech a službách, které Benzina plus nabízí. Zákazníci si pak díky přehledným vyhledávačům budou moci najít, kde se nachází v jejich okolí nejbližší Benzina plus a co všechno daná čerpací stanice nabízí.

Výrazným prvkem této kampaně je kromě jiného i její zpracování. „Kreativní nápad pracuje s prolínáním černobílého obrazu Ing. Kašpara jako symbolu minulosti, který se objevuje v barevném obraze reprezentujícím současnost. Mimo jiné necháváme diváka o příběhu přemýšlet: kdo ví, jak to tehdy bylo? Jak Ing. Kašpar dokázal nemožné a jak vůbec možná vznikla 1. čerpací stanice?“ vysvětluje Vlášková.

Režisérem televizních spotů je Jakub Sluka a roli Ing. Kašpara ztvárnil srbský herec Milos Vlalukin. Sto let staré letadlo Bleriot pilotoval Švéd Mikael Carlson, který jako jediný na světě umí tento létající stroj dostat do vzduchu, a také s ním přistát. „Při přípravě produkce jsme uvažovali také o 3D animaci historického letadla, ale šikovný produkční objevil Mikaela, který nejenže Bleriot pilotuje, ale také sám vlastní dva originály těchto letadel. A tak se v televizní reklamě Benziny objevuje 100 let starý letoun, který je až do posledního šroubku původní,“ dodává Vlášková.

Média, v nichž bude kampaň probíhat:
ČT1, ČT2, NOVA, rádio Impuls a vybrané deníky, týdeníky a společenské magazíny.

Kdo byl Jan Kašpar:
Ing. Jan Kašpar, jedna z nejslavnějších postav českého letectví, se narodil 20. května 1883 v Pardubicích. Po absolvování reálné školy vystudoval strojní inženýrství na C. k. české vysoké škole technické. Pracoval v továrně Laurin & Klement, kde se s Ing. Hieronymem podílel na stavbě prvního leteckého motoru u nás. Letectví jej nadchlo natolik, že firmu opustil a spolu s bratrancem Evženem Čihákem se věnoval výhradně létání. Učil se létat na jednoplošníku vlastní konstrukce. Letadlo bylo zhotoveno za tři měsíce a v únoru 1910 na něm prováděl Kašpar se svým bratrancem první pokusy. Stroj však měl malý výkon a nakonec se při pádu zničil. Podobný osud postihl i další tři stroje. Aby své pokusy co nejvíce urychlil, zakoupil nakonec ve své době špičkový stroj Bleriotův. Na něm 13. května 1911 absolvoval historický let z Pardubic do Prahy. Toto datum lze označit jako základní milník české aviatiky. Následovalo mnoho úspěchů - například ještě téhož roku první let s cestujícím, ale také nesnáze, zranění i překážky.

Spolu s novou reklamní kampaní připravila společnost Benzina i nové dárky pro své věrné zákazníky. V rámci věrnostního programu cíleného pro celou rodinu lze nově za načerpaných 80 litrů pohonných hmot a doplatek získat plyšová zvířátka, modely aut a sportovní taštičky či ledvinky. Dosud nabízená a velmi oblíbená DVD budou k dostání za výhodnější cenu jen do vyčerpání zásob.

„Než jsme se definitivně rozhodli, jaké dárky budeme našim zákazníkům nabízet, provedli jsme pečlivý průzkum trhu, který nám jasně ukázal, co může mít u spotřebitelů úspěch,“ uvedla Veronika Vlášková, marketingová ředitelka společnosti Benzina.

V nabídce jsou tři plyšová zvířátka ve velikostech od 30 do 45 centimetrů. Nejvíce zákazníky jistě osloví plyšový králík, který pro Benzinu speciálně navrhl Vladimír Jiránek proslulý svými nezapomenutelnými večerníčkovými králíky Bob a Bobek.

Automobiloví nadšenci si pak mohou vybrat dárek ze série kovových modelů autíček od světoznámé firmy Welly. K dostání budou značky jako Mini Cooper, Porsche či BMW. Všechny autíčka budou v precizním provedení o velikosti 1:24.

Po velmi úspěšné akci z loňského roku Benzina dále pokračuje s nabídkou třech různých značkových taštiček či ledvinek NOA.

V průběhu roku bude nabídka dárků u čerpacích stanic Benzina postupně doplňována a inovována. „Věříme, že naše nové dárky potěší nejen naše řidiče, ale i jejich ratolesti,“ dodala Vlášková.

Michaela Lagronová
michaela.lagronova@unipetrol.cz
+ 420 602 304 70
+ 420 2258 001 4

Vydáno: 4. 3. 2008 18:47
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Unipetrol, a.s. (ověřený zdroj [?])
UNIPETROL, a.s., je skupinou společností, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal UNIPETROL součástí skupiny PKN ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina UNIPETROL se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu. Ve všech těchto oblastech patří skupina UNIPETROL k významným hráčům v České republice i na středoevropském trhu. V roce 2006 vykázal UNIPETROL výnosy ve výši 95 mld. Kč a jeho čistý zisk činil 1,6 mld. Kč. Skupina UNIPETROL zaměstnává zhruba 4000 lidí.