BenQ hlavním partnerem soutěže Prezentiáda 2011 | Tiskovky.info

BenQ hlavním partnerem soutěže Prezentiáda 2011

Po roce mohou středoškolští studenti znovu ukázat své dovednosti v dalším kole Prezentiády, tentokrát na téma „Naše škola za deset let“ a BenQ bude o toho!

Praha, 5. dubna 2011 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel produktů v oblasti digitálního životního stylu a globální lídr na trhu DLP® projektorů, je i v tomto roce hlavním partnerem celostátní soutěže pro středoškolské studenty Prezentiáda 2011 – soutěže, ve které mohou studenti změřit své síly v oblasti prezentace za použití moderních technologií, a to i z dílny společnosti BenQ.

Společnost BenQ se stala hlavním partnerem již podruhé a to hlavně z důvodů, že se tématu vzdělávání podrobně věnuje a usiluje o inovace na českých školách. Zároveň je velkou snahou nabídnout mladým studentům možnost prezentovat před velkým publikem, vyzkoušet si moderní nástroje k přípravě prezentace a samozřejmě si také zasoutěžit.

BenQ nabízí ve svém portfoliu širokou škálu produktů věnující se vzdělávání. Kromě zobrazovací techniky, jako jsou monitory a projektory jsou to také interaktivní pomůcky. Právě takovou je interaktivní projektor MP780ST, se kterým mají pedagogové možnost zapojit své žáky do výuky plné zábavy a inovativního způsobu přijímaní učební látky.

Letošní téma soutěže „Naše škola za deset let“ je zcela určitě velmi inspirativní pro všechny studenty, ve kterých dřímá soutěživý duch a potřeba něco ostatním sdělit. Mohou si vyzkoušet, jak své kreativní nápady „prodat“, vyzkoušet si vlastní komunikační schopnosti, změřit síly s ostatními a v neposlední řadě si ujasnit, co všechno prezentování obnáší.

„Správné zpracování prezentací, co se formy i obsahové stránky týče, je pro budoucí úspěch studentů stejně důležité jako samotné prezentování a vystupování před posluchači,“ říká hlavní koordinátor projektu Prezentiáda Richard Malovič.

„Je naší velkou snahou podpořit studenty a soutěže tohoto typu, jelikož mladí lidé jsou naše budoucnost, proto jim chceme ukázat nástroje jak být lepším a jak se odlišit od konkurence. Jsme rádi, že jsme součástí tohoto projektu,“ říká Karel Kos, Produktový manažer BenQ Česká republika.

Jelikož se díky Prezentiádě v loňském roce podařilo uzavřít velký kontrakt mezi společnostmi BenQ a Boxed, Karel Kos dodává: „Loňský rok Prezentiády byl pro nás úspěšný nejen z důvodu podpory studentů, ale také z důvodů obchodních. Díky Prezentiádě jsme uzavřeli důležitý kontrakt se společností Boxed, která dodává českým školám komplexní ICT řešení. Stali jsme se tak hlavním partnerem dodávky zobrazovací techniky a interaktivního projektoru.“

Krajská kola celostátní soutěže s názvem Prezentiáda proběhnou od 4. 4. 2011 do 8. 4. 2011 ve 14 městech České republiky. Finále proběhne v Praze 15. 4. 2011. v sídle VŠEM.

Hlavní ceny věnovala do soutěže společnost BenQ. Popřejme všem soutěžícím mnoho štěstí a těšme se na jejich práce.

Pro více informací o soutěži Prezentiáda prosím navštivte internetové stránky Prezentiada.cz

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

 O společnosti BenQ Corporation
BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

 O skupině BenQ Group
BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.

 O soutěži Prezentiáda
Prezentiáda je tak trochu jiná soutěž pro středoškoláky. Soutěží se v prezentování. Základní herní jednotkou soutěže je školní tým, který se skládá ze 3 studentů pod vedením vyučujícího informatiky. Každá škola může nominovat až dva týmy. Studenti si osvojí a rozvinou dovednosti, které jsou v dnešní společnosti důležité pro úspěch: sebevědomé vystupování, prezentace svých myšlenek a práce s aplikací PowerPoint.

Generálním partnerem soutěže je Vysoká škola ekonomie a managementu.
Hlavními parteny jsou: BenQ, Microsoft, Intel, Lenovo.

 O organizaci Student Cyber Games
Mottem občanského sdružení Student Cyber Games, které pořádá Prezentiádu, je „hra školou“. Organizujeme netradiční soutěže pro středoškoláky, které je zábavnou formou učí novým dovednostem a pomáhají rozvíjet jejich osobnost. Naším dalším počinem jsou pIšQworky.

Maria Pošteková
Key Account Manager
maria.postekova@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 5. 4. 2011 16:04
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.