Přijeďte se nažrat do středověku | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Přijeďte se nažrat do středověku


Sen o pořádné žranici, při níž se všude kolem line libá vůně masa a pivo teče proudem, se při návštěvě dětenické krčmy může proměnit v realitu. Zaskočit vás však nesmí středověké stolovací návyky. Zvládnete-li jíst bez nožů a vidliček, chuť už vám rozhodně nic nezkazí.

Středověká dětenická krčma nabízí hostům skutečné pomyšlení. Jestliže patříte mezi nenasyty, pak zajisté oceníte „Talíř pro zazobaného sedláka“, i když krmě váží více než půl kila, jen těžko se budete o klobásky, uzené a další laskominy dělit.
Do krčmy se však nemusíte jít přecpat, ale třeba jen ochutnat dobové speciality, jejichž názvy jsou mnohdy skutečně prapodivné. Co byste řekli na „Čertovo krůtí masíčko“, delikatesu nazvanou „Pašík Vašík“ či na kachnu připravenou podle Marie Dobromily Rettigové? „Přestože jsme středověká krčma, najdete tady i jídla odpovídající moderním stravovacím návykům,“ upozornil na vegetariánský „Talíř pro zatvrzelé kytkožrouty“ Petr Jindák, ředitel Zámeckého resortu Dětenice.
Do dětenické krčmy můžete vyrazit denně od 11 hodin. V neděli a v pondělí vás dobově oblečená a mluvící obsluha vyhodí již 22 hodin, od úterý do čtvrtka mají otevřeno do 23, v pátek a v sobotu dokonce do půlnoci.
Od úterý do soboty si můžete užít večeři s doprovodným programem, vstupenky na něj však děteničtí doporučují rezervovat předem. Uprostřed týdne, tedy ve středu, krčmu pravidelně navštěvují piráti, ti dovlečou do krčmy krásné otrokyně, které se zde následně snaží vydražit. Neklidná pirátská krev navíc slibuje nejrůznější šarvátky a bitky.
Neméně zábavné jsou zbývající čtyři večery, na něž je v krčmě přichystán pro změnu středověký program, při němž ještě více zakusíte atmosféru dob dávno minulých. Večer zpříjemní dobové kapely, pobaví kejklíři, šermíři či fakír, nechybí ani tanečnice na stolech či inkviziční proces, při němž je za čarodějnici označena některá z přítomných dam a podle toho je s ní také zacházeno.
Při návštěvě dětenické krčmy byste neměli zapomenout na ochutnávku piva lásky, které se vaří podle prastaré receptury přímo v Dětenicích.








Kontakt:

Markéta Janečková
marketa.janeckova@pr1.cz
www.detenice.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 29. 8. 2011 8:04
Kategorie: Cestování
Název zdroje: Zámecký resort Dětenice (NEověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.