Skupina HARTMANN v roce 2009 zvýšila zisk | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Skupina HARTMANN v roce 2009 zvýšila zisk


Hospodaření skupiny HARTMANN bylo v roce 2009 i přes globální hospodářskou krizi ve znamení růstových čísel. Provozní EBIT skupiny vzrostl o 38 procent na 97 milionů eur a čistý konsolidovaný provozní zisk dosáhl 59 milionů eur, tedy o 41 procent více než v předchozím roce. Konsolidovaný obchodní obrat stoupl o 13 procent na 1,5 miliardy eur, přičemž všechny tři klíčové obchodní segmenty zaznamenaly 16procentní nárůst. Na výroční valné hromadě společnosti HARTMANN, která se uskuteční 7. května 2010, bude akcionářům navrženo zvýšení dividendy na 4,90 eur za akcii.


„Růst zisku pozitivně ovlivnily akvizice americké společnosti Whitestone a německé společnosti Bode z konce roku 2008, a dále lehké snížení cen výrobních surovin a nákladů na přepravu a energie. Pokud jde o rok 2010, jsme mírnými optimisty. Ukazuje se, že ty oblasti zdravotnického průmyslu, které se týkají našich hlavních obchodních segmentů, jsou do značné míry imunní proti výkyvům ekonomiky a tento trend bude pokračovat i letos. Na druhou stranu musíme počítat s dalšími škrty v rozpočtech veřejných zdravotnických systémů v důsledku zadluženosti mnoha zemí a vysoké nezaměstnanosti, což povede k rostoucímu tlaku na cenu,“ řekl výkonný ředitel společnosti HARTMANN Dr. Rinaldo Riguzzi

Růst obchodního obratu pozitivně ovlivnily zmíněné akvizice, které přispěly 9 procenty. Organický růst zaznamenal 5,5procentní nárůst. O 1,5 procenta výsledný obrat snížilo oslabení východoevropských měn vůči euru.

Tří klíčové obchodní segmenty – ošetřování ran, inkontinence a výrobky pro operační sály – dosáhly v roce 2009 obchodního obratu EUR 1,3 miliardy eur. Celkový obrat skupiny tak tyto oblasti nyní pokrývají z 85 procent.

K 31. prosinci 2009 pro skupinu HARTMANN pracovalo 9 515 zaměstnanců, což je o 67 zaměstnanců méně v porovnání s koncem předcházejícího roku. Z tohoto počtu 3 770 zaměstnanců pracovalo v Německu a 5 745 v pobočkách mimo Německo.








Kontakt:

Irena Malá
PR manažerka
irena.mala@hartmann.info


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 29. 4. 2010 13:37
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: HARTMANN-RICO (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Společnost HARTMANN-RICO a.s. je nejvýznamnějším výrobcem a distributorem zdravotnických prostředků
a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti Paul Hartmann AG do tehdejšího podniku Rico Veverská Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem
v Heidenheimu v SRN. HARTMANN-RICO je prostřednictvím své dceřiné společnosti aktivní i na území Slovenské republiky, se sídlem v Bratislavě. V České republice má společnost tři výrobní závody: závod Veverská Bítýška, Havlíčkův Brod a Chvalkovice.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.