O práci v zahraničí je stále zájem | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


O práci v zahraničí je stále zájem


Přestože ekonomiky snad všech zemí ovládla krize, Češi stále chtějí vyjíždět za prací do zahraničí. Neodrazuje je ani vysoká nezaměstnanost v cizích zemích a ani to, že výdělky jsou dnes mnohem menší než dřív. Stejně jako zájemce o místo však práce v zahraničí láká podvodníky.

Přestože je dnes daleko obtížnější si práci v zahraničí najít, Češi se do tohoto dobrodružství pouští odvážně. Mnohé neodrazuje ani to, že neovládají jazyk dané země. „Hodně se nás lidé ptají hlavně na Španělsko. Hledají práci, i když neumí španělsky, často přiznávají i velmi slabou angličtinu,“ uvedla redaktorka portálu NaZkušenou.cz, který se prací v zahraničí zabývá.

Zprávy Čechů, kteří už v zahraničí jsou, přitom nejsou nijak optimistické. Práci nemůžou sehnat nejen lidé ve Španělsku, ale také Německu nebo Holandsku. Mnoho lidí v naději sehnání místa pak naletí podvodníkům. „Protože je dnes tak těžké práci v zahraničí sehnat, objevuje se hodně podvodníků. Naslibují hory doly, nechají si zaplatit provizi a pak už se nikdy neozvou,“ popsala častý jev Rácová. Lidé by prý měli být při hledání práce velmi ostražití. Peníze za zprostředkování práce platit například až při podpisu pracovní smlouvy a lidi, kteří nabízejí pomoc, prověřovat. Například pomocí internetu. „Lidé si zkušenosti rádi vyměňují, internet je plný diskuzních fór, kde se můžete dočíst, kdo je důveryhodný a kdo naopak lidi jen obírá. A pokud nemůžete nic najít, je nejlepší se zeptat sám,“ doporučila Rácová.

I když je dnes práci v zahraničí daleko těžší najít, není to nemožné. Výdělky sice už nejsou tak závratné jako před lety, ale často jsou pořád ještě lepší než v Česku. Není proto třeba házet flintu do žita, ale vybírat opatrně a nejezdit do zahraničí s prázdnými kapsami a příliš velkým očekáváním.







Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 28. 1. 2010 15:21
Kategorie: Personalistika
Název zdroje: NaZkušenou.cz (NEověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Na stránkách Nazkušenou.cz nčtenáří najdou informace o možnostech studia v zahraničí, práce v zahraničí nebo dobrovolnické činnosti v cizině. Kromě informací o jednotlivých programech web přináší i zkušenosti ze zahraničí, diskuzní fórum a aktuality o práci v zahraničí a studiu v zahraničí.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.