Krize nanečisto: Co byste udělali vy, abyste firmu před ní uchránili? | Tiskovky.info

Krize nanečisto: Co byste udělali vy, abyste firmu před ní uchránili?

Brno (19. března 2009) - Nervózní atmosféra a v oknech kanceláří rozsvíceno do pozdních večerních hodin. Tak to v těchto týdnech vypadá v mnoha českých business centrech. Manažeři větších i menších firem si do noci lámou hlavu s tím, jakou zvolit strategii pro boj se světovou hospodářskou krizí. Jakékoliv jejich rozhodnutí je totiž dnes dvojnásobně závažné: v okamžiku, kdy společnosti nepomůže, může ji dostat do velkých problémů. V této situaci přichází firma CONEO s jedinečnou strategií: když nevíte, jaký bude mít vaše rozhodnutí dopad, natrénujte si to.

Na svých internetových stránkách (www.coneo.cz) nabízí manažerům menších i větších firem možnost zúčastnit se kurzu, který bude simulovat podmínky hospodářské krize nanečisto. Lektoři firmy vytvoří pro manažery podmínky rychle se měnícího trhu a nedostatku kapitálu a nechají na nich, jaký postup zvolí: mohou zkusit investovat, plánovat nové akvizice, nebo naopak zeštíhlovat a propouštět. Trénink s názvem Simulace řízení v době změny jim však bude podmínky dále měnit a dělat je ještě těžší. Každé rozhodnutí ovlivní to další a vyústí v nějaký výsledek – ať už je to úspěch, anebo pád.

To podstatné, co by měl kurz manažerům firem přinést, je trénink a zkušenosti pro realitu dnešní doby. Vyzkoušejí si práci v týmu TOP manažerů zodpovědných za přežití a rozvoj fiktivní společnosti. Ale zároveň budou moci diskutovat o změnách, které je třeba provést v jejich vlastních reálných týmech nebo společnostech.

Kurz Simulace řízení v době změny pracuje s know-how známé švédské společnosti Celemi. Uskuteční se 14. a 15. května a jeho mimořádnost spočívá ve složení samotných účastníků: hostit bude manažery korporací i majitele středních a menších firem. Organizátoři nabízejí možnost registrace přímo na mailu coneo@coneo.cz.

O společnosti CONEO
CONEO je vzdělávací a konzultační společnost působící na českém trhu od roku 1996. Hlavní konkurenční výhodou firmy je vlastní konzultační a lektorský tým s hlubokou znalostí obchodní i manažerské praxe a modelování procesů. Svým zákazníkům poskytuje širokou škálu služeb od tréninkových programů vždy připravených „na míru“ klientovi, konzultací v oblastech rozvoje organizace, organizačních struktur, pracovních postupů, systémů řízení až po oblast řízení lidských zdrojů a provádění personálních, organizačních a procesních auditů. Společnost CONEO je držitelem ISO certifikátu ČSN EN 9001:2001 a akreditována MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě.

Více informací na www.coneo.cz

Marek Hadra
Public Relations
hadra@aetna.cz