Do telemedicíny S-Case investují Y Soft Ventures, AI Startup Incubator, bpd partners a Vít Horký | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Do telemedicíny S-Case investují Y Soft Ventures, AI Startup Incubator, bpd partners a Vít Horký


STÁHNOUT Scase_reseni.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Medicínsko-technologická společnost S-Case oznamuje vstup nových investorů Y Soft Ventures, AI Startup Incubator a Víta Horkého (ex Brand Embassy). Transakce, která má podpořit vstup S-Case na domácí ale i zahraniční trh a pomoci s finálními modifikacemi medicínského řešení Scase, které se soustřeďuje na vzdálený monitoring pacientů, byla realizována začátkem roku 2022. Celková výše stále otevřeného investičního kola dosáhla půl milionu eur.

Význam telemedicíny vzrostl zejména v posledních dvou letech, kdy je obyvatelstvo planety sužováno pandemií Covid-19. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Kaspersky mezi poskytovateli zdravotní péče. Z dotazovaných 44 % uvedlo, že telemedicínu začali využívat až po nástupu pandemie. Celých 56 % zdravotnických zařízení pak plánuje zvýšení svých investic do telemedicíny. Až 71 procent poskytovatelů zdravotní péče se domnívá, že je to právě telemedicína, která v příštích pěti letech vnese do zdravotních systému největší přidanou hodnotu.

Otevřená investiční příležitost

Už v průběhu roku 2021 do S-Case investičně vstoupili bpd partners, nyní se přidává Y Soft Ventures, venture kapitálové křídlo společnosti Y Soft, AI Startup Incubator (AISI) a investor Vít Horký, známý ze své bývalé společnosti Brand Embassy. Aktuální investiční kolo ve výši milionu eur přitom zůstává stále otevřené.

“S-Case podporujeme v růstu už od začátku a cítíme velký potenciál spočívající v zajímavém nápadu, inovativním přístupu a zásadním přínosu pro pacienty v komfortu při poskytování zdravotní péče. Ukazuje se, že naše důvěra a nadšení z nabízeného řešení je trend a budoucnost lepší zdravotní péče. Potvrzuje to i zájem dalších investorů, kteří cítí potenciál projektu Scase. Následující rok bude zásadní a my věříme, že se potvrdí správnost naší investice,“ uvedl Tomáš Bobela z bpd partners.

„S-Case jsme sledovali už delší dobu a přesvědčilo nás, jak se Martinovi a jeho týmu daří posouvat projekt produktově i businessově dopředu. V oblasti modernizace zdravotnictví vidíme ohromný potenciál, a to jak ve vyspělém, tak rozvojovém světě. S-Case má skvěle našlápnuto tento potenciál využít, takže jsme rádi, že u toho můžeme být a firmu podpořit nejen finančně, ale i našimi zkušenostmi s businessem kombinujícím hardware a software,“ uvedl Miloš Sochor, Managing Director Y Soft Ventures.

„Odvětví telemedicíny již dlouho čekalo na nástroj, který je postaven na skutečných potřebách pacientů a personálu ve zdravotnictví. Technologie Scase pro nás představuje inovativní zařízení telemedicíny, virtuální péče a zdravotnictví. Investicí do S-Case chceme podpořit jejich efektivní a snadno použitelné řešení, které věříme, že bude katalyzátorem lepší zdravotní péče,“ říká obchodní ředitel a partner AI Startup Incubator Angelo Burgarello.

Nápad na zdravotní péči na dálku

Společnost S-Case přišla roku 2018 s myšlenkou vývoje komplexního řešení, které zajistí zdravotní péči pacientům i z pohodlí jejich domova. „Koncept Scase se mi zrodil v hlavě při cestování napříč Afrikou, kde jsem měl možnost vidět absolutní rozdíly v přístupu obyčejných lidí ke zdravotní péči. Ti museli často v akutních stavech do nemocnic docházet několik hodin, pojem screeningu či preventivní péče se v těchto oblastech jednoduše nevyskytoval,“ říká Martin Pekarčík, CEO a spoluzakladatel S-Case s.r.o.

Martin spolu s týmem vytvořili koncept Scase, zdravotnického řešení určeného ke vzdálenému monitoringu pacientů, které i přes vzdálenost mezi lékařem a pacientem dokáže poskytnout obraz o zdravotním stavu uživatele. Kromě toho má Scase nezastupitelnou roli v prevenci zdraví a představuje tak jedinečnou technologii na trhu.

„Už během prvních šesti měsíců aktivního pilotování na Slovensku, v Gruzii či Severním Makedonii se nám prostřednictvím Scase podařilo zachránit životy pacientů, dokázali jsme také zefektivnit práci mnoha lékařů a zvýšit motivaci pacientům k managementu svého zdraví,“ pokračuje Martin Pekarčík.

Zahraniční expanze a další plány

Slovenský tým čeká během letošního roku hned několik výzev, mezi nimi i příprava na masovou výrobu a také získání CE značky podle směrnice MDR, která potvrdí, že řešení splňuje všechny potřebné normy pro jeho komerční prodej. S-Case pokračuje ve spolupráci se všeobecnými lékaři, nemocnicemi či DSS/CSS na Slovensku, ale expanduje i do zahraničí. O jejich řešení mají zájem privátní kliniky a nemocnice v Moldávii, Albánii ale také ve Spojených Arabských Emirátech.

Společnost je aktuálně otevřena i další spoluprací s nemocnicemi, lékaři, centry a domovy sociálních služeb či neziskovými organizacemi, s nimiž by dokázaly zdravotnictví posunout vpřed.

„Spolupráce s novými, ale i stálými investičními partnery, je pro náš následující progres skutečným přínosem, kromě finanční podpory totiž disponují neuvěřitelným know-how v oblasti licencování či výrobními kapacitami, které jsou v oblasti zdravotnických technologií nepostradatelné. Děkujeme za vloženou podporu a těšíme se na společně dosažené výsledky,“ uzavírá Martin Pekarčík.








Kontakt:

Jiří Kocourek
jiri@parco.cz


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 3

Vydáno: 22. 2. 2022 8:57
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PARCO Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Mediální agentura
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.