Tradiční výstava masožravek v Praze, letos mezinárodní! | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Tradiční výstava masožravek v Praze, letos mezinárodní!


STÁHNOUT výstava masožravek 2019.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Česká společnost pěstitelů masožravek pořádá od 14. do 23. června v Botanické zahradě v Praze Na Slupi tradiční výstavu masožravých rostlin, největší akci svého druhu v Česku. Poslední víkend výstavy je navíc spojen s celoevropským setkáním masožravkářů EEE 2019.

Kde: Botanická zahrada v Praze Na Slupi, horní skleník

Kdy a v jakých časech: 14.-23. června 2019, každý den 9:00-18:00

Pořadatel: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK a DARWINIANA – Společnost pěstitelů masožravých rostlin a jiných botanických kuriozit, z.s.

Co bude k vidění: Velké množství masožravých rostlin z celého světa, ale též zákonem chráněné druhy naší flóry. Bude možné pozorovat listy rostlin přeměněné v pasti – druhy lapající svoji kořist pomocí lepivých listů (rosnatky, tučnice, rosnolist…), pestrobarevných dutých láček (láčkovky, špirlice, darlingtonie, láčkovice, heliamfory…), mikroskopických měchýřků (bublinatky), nebo sklapávacích pastí (mucholapka podivná). K vidění bude mnoho barev a tvarů kultivarů této nevšední skupiny rostlin.

A co jiného? Školní výpravy si mohou předem zajistit odborného průvodce výstavou, úroveň výkladu přizpůsobujeme věkovým skupinám a zájmu.
Rádi provedeme i jednotlivce, pokud zrovna nejsme vytížení. V průběhu celé akce bude fungovat poradenská služba. Rostliny je možné zakoupit u prodejců. Doplňkový prodej - rašelina, brožurka o pěstování, trička, tašky apod.

Poslední víkend (22.-23.6.) se výstava rozšíří o přednášky a další program v rámci celoevropského setkání pěstitelů masožravek EEE 2019.

DARWINIANA Vás všechny srdečně zve!







Kontakt:

Jakub Štěpán
člen Správní rady
jakubstepan@jakubstepan.com
www.darwiniana.cz
732116805


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 16. 6. 2019 18:31
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Darwiniana (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Darwiniana je česká společnost pěstitelů masožravých rostlin a jiných botanických kuriozit s dlouholetou tradicí a bohatou historií, založená 11. ledna 1991. Jsme občanské sdružení masožravkářů pro masožravky a masožravkáře.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.