Chcete balit levně a spolehlivě? Používejte kvalitní kartonové krabice | Tiskovky.info

Chcete balit levně a spolehlivě? Používejte kvalitní kartonové krabice

Při skladování nebo přepravě a manipulaci zboží je velmi důležitý obal, jehož základním cílem je chránit obsah proti poškození a rozbití. Ne každý ovšem ví, jaký typ krabice vybrat. Z jakého je druhu vlnité lepenky a jaké jsou mezi nimi vlastně rozdíly? Druhů vlnité lepenky je několik. Pojďme si je přiblížit trochu více.

Největší krabice s nejvyšší nosností, tzv. paletové boxy neboli euroboxy a exportní balení se vyrábějí ze sedmi vrstvé vlnité lepenky. Ta je extrémně pevná a má velmi vysokou nosnost a stabilitu. Tvoří ji 7 vrstev papíru (hladkého krycího na povrchu a zvlněného uvnitř lepenky). Při výrobě se kombinují dva profily vln (BC, BE), v některých případech i 3 profily vln.

Stěhovací krabice, úložné kartonové krabice nebo další typy klopových krabic a tubusů, u kterých je opět kladen velký důraz na nosnost a pevnost, se vyrábí z pěti vrstvé vlnité lepenky. Tato lepenka je nejčastěji tvořena profilem vln BC nebo BE, s tloušťkou 6 – 7 mm. Je pevná a stabilní. Pokud si koupíte kartonový tubus, vyrobený z této lepenky, můžete se spolehnout, že jeho obsah bude perfektně a bezpečně zabalen. Nehrozí mu přehnutí ani přelomení.

Dalším případem je stěhovací krabice, která bude mít navíc zdvojené dno a zdvojené boční stěny. V takovéto krabici přestěhujete až několik desítek kilogramů těžké věci.

Z třívrstvé vlnité lepenky si můžete pořídit např. středně velké kartonové krabice určené například pro skladování nebo zásilky. Tloušťka lepenky je 3 – 4 mm. Záleží na typu použité vlny (B nebo C). Tento materiál se používá na výrobu poštovních krabic, krabic na tiskoviny, na tubusy nebo i na některé typy menších úložných krabic a krabiček.
Produkty spolehlivě a bezpečně ochrání. Pokud zboží balíte do těchto typů krabic, je vhodné použít i další obalové materiály, které bezpečnost znásobují. Velmi levně lze pořídit různé druhy rychlouzavíracích sáčků se zipem, bublinkových fólií nebo balících papírů obyčejných či balících papírů antikorozních.

Stabilitu obsahu krabice zajistíte pomocí fixačních balících materiálů a výplní, jako je dřevitá vlna, Kartofix, fixační tělíska, a podobně. Pak už se vaše zboží v krabici ani nehne.

Z mikrovlny, což je také druh třívrstvé vlnité lepenky o tloušťce 3 mm (profil vlny E), se nabízí krabičky a krabice menších rozměrů. Zejména poštovní a zásilkové obaly.

Do většiny typů již zmíněných krabic je vhodné v některých případech používat proložky. Právě ty se vyrábí z dvouvrstvé vlnité lepenky, tvořené jednou vrstvou hladkého krycího papíru a jednou vrstvou zvlněného papíru. K dostání jsou v rolích i arších. Jejich cena je zanedbatelná a význam veliký. Mají dobrou přizpůsobivost. Používají se na prokládání zboží uvnitř obalu nebo mezi krabicemi. Zvyšují stabilitu a bezpečnost.

Navíc jsou kartonové obaly ekologické a recyklovatelné.

Helena Janáčová
Marketing
helena.janacova@gnp.cz
www.paketo.cz

Vydáno: 12. 7. 2012 12:02
Kategorie: Doprava
Název zdroje: GNP spol.s.r.o. (ověřený zdroj [?])
G.N.P. spol. s r.o. je dodavatel kartonů, krabic a obalů z vlnité lepenky. Provozujeme internetový obchod s kartony, krabicemi a obalovými materiály www.paketo.cz.