AQUEL Bohemia štědře podpořil projekty zkrášlování nemocnic nejen mobilními nástěnnými instalacemi | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


AQUEL Bohemia štědře podpořil projekty zkrášlování nemocnic nejen mobilními nástěnnými instalacemi


Milion korun od společnosti AQUEL Bohemia letos pomůže Nadačnímu fondu Zdeňky Žádníkové v realizaci několika projektů zaměřených na zpříjemnění prostředí nemocnic. Díky finanční podpoře bude opravena a zkrášlena dětská ambulance a lůžkové oddělení nemocnice v Jilemnici, dětská poliklinika a rehabilitační klinika docenta Petra Koláře v Praze-Motole, domov seniorů v Přelouči i dětská psychiatrická klinika v Liberci.

„Jakákoliv návštěva nebo pobyt v nemocnici není příjemná pro dospělého, natož pak pro děti. Proto jsme se rozhodli znovu finančně podpořit projekty Nadačního fondu Zdenky Žádníkové, které si kladou za cíl prostředí zdravotnických zařízení a pobyt v nich zpříjemnit uměním a vykouzlit usměv na tváři jak dětem, tak i jejich rodičům,“ vysvětlil Petr Beneš, majitel AQUEL Bohemia.

V minulosti se rekonstrukce a výzdoba nemocničních prostor zaměřovala převážně na dětská oddělení. Letos bude Nadační fond myslet i na dospělé pacienty a rozbíhá pilotní projekt mobilních nástěnných instalací pro dospělé s názvem "Přísloví pro potěšení". Velkoplošné grafiky nezaměnitelného, originálního stylu výtvarnice Magdy Veverkové na téma nejznámějších českých přísloví na nástěnných instalacích doprovodí vtipné fejetony spisovatele Benjamina Kurase. Na první instalace se letos mohou těšit na geriatrickém oddělení v nemocnici v Pardubicích a na porodnicko-gynekologickém oddělení v nemocnici Motol a v domově seniorů v Přelouči

S podporou Nadačního fondu a společnosti AQUEL Bohemia bude letos dokončen projekt nového výtvarně-terapeutického stylu. Ten ve spolupráci s terapeuty a psychology na dětské psychiatrické klinice v Liberci vytváří výtvarník Libor Škrlík. Umění malby a dynamický výtvarný styl, zároveň s 3D instalacemi, má nejen těšit, ale i cíleně pomáhat v léčbě malých pacientů. „Jsem ráda, že snaha nadačního fondu měnit svět k lepšímu zkrášlováním prostředí, které jinak příliš radosti nepřináší, se setkává s důvěrou společnosti AQUEL. Výčet našich aktivit myslím dokazuje, že cesta, na kterou jsme se společně vydali je smysluplná. A já za tu společnou pouť děkuji,“ uvedla zakladatelka a předsedkyně představenstva Nadačního fondu, Zdeňka Žádníková Volencová.







Kontakt:

Daniel Maršalík
Account Executive
daniel.marsalik@stance.cz
www.stance.cz
+420-725-015-375
+420-224-810-809


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 30. 3. 2012 14:08
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Stance Communications, s. r. o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Stance Communications, s. r. o. od roku 2004 poskytuje komplexní služby Public Relations.

Nabídka služeb pro naše klienty zahrnuje strategické poradenství, media relations – media lobbiyng, tvorba a vydávání tiskových zpráv, realizace tiskových konferencí a neformálních setkání s novináři, pravidelný monitoring médií, mediální tréninky, krizovou komunikaci, pořádání eventů a další služby z oblasti Public Relations.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.