Ságy Vikingů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Ságy Vikingů


(The Viking Saga)

Exkluzivní evropská premiéra v úterý 1. března 2012 ve 22:00 na Viasat History

Praha, 11. ledna 2012 – V březnu 2012 uvede televizní stanice Viasat History exkluzivní evropskou premiéru dokumentu, který popisuje, co stálo za vznikem cenných islandských uměleckých a historických děl. Ságy Vikingů jsou příběhy skutečných lidí a událostí, které vznikly před stovkami let a které poutavě popisují několik historických paralel.

Britský dokument z roku 2011 představí divákům příběhy dávných hrdinů a historických událostí prostřednictvím působivých uměleckých příběhů a poutavých vyprávění, které Vikingové nazvali ságy. Jedná se o literární díla, která mají neocenitelnou historickou hodnotu a jsou založeny na skutečných událostech. Nejsou jen cennými uměleckými díly, ale také významnými historickými záznamy, které vdechují život světu Vikingů.

Ságy Vikingů pomohou divákům pochopit hlubokou potřebu lidí vyprávět příběhy. Tajemství těchto epických příběhů se pokusí odhalit nejen významní historici a akademikové, ale i čarodějové a vypravěči. Jedním z odborníků je profesor Oxfordské University Janin Ramirez, který se vydal do země ohně a ledu, aby zjistili více o jednom z nejzajímavějších a nejznámějších z těchto příběhů, kterým je milostná Saga Laxdaela.

Dokument také ukáže, jaký je vztah mezi obyvateli jedné z nejvzdělanějších a nejpokrokovějších zemí na světě a jejich národním dědictvím. Exkluzivní evropská premiéra bude odvysílána v úterý 1. března 2012 ve 22:00 na Viasat History.

O společnosti Viasat Broadcasting:
Viasat Broadcasting, která patří do skupiny MTG, je největším provozovatelem bezplatné a satelitní zpoplatněné televize ve Skandinávii a Pobaltí. Společnost provozuje i bezplatné televizní kanály v České republice, Maďarsku, Slovinsku, Bulharsku, Makedonii a Ghaně, placené televizní kanály po celé střední a východní Evropě a v Spojených státech amerických a satelitní zpoplatněné televizní platformy na Ukrajině. Televizní aktiva skupiny MTG jsou vysílány v celkově 29 krajinách a mají dosah na více než 100 miliónů lidí. Skupina MTG je majoritním vlastníkem největšího ruského nezávislého televizního vysílatele (CTC Media - Nasdaq: CTCM) a je jednotkou mezi komerčními rozhlasovými operátory ve Skandinávii a pobaltských regiónech.
Viasat Broadcasting zahrnuje všechny televizní vysílací aktiva skupiny v rámci bezplatné i zpoplatněné televize. Dělí se na obchodní segmenty bezplatné televize Skandinávie, placené televize Nordické krajiny, bezplatné televize Emerging Markets a placené televize Emerging Markets








Kontakt:

Věnceslava Drábková
Account Manager
venceslava.drabkova@pram.cz
224913000


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 11. 1. 2012 10:32
Kategorie: Zábava
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.